Music Alphabet: Foo Fighters

De rubriek Music Alphabet was eventjes verdwenen, maar nu is die weer terug met een hele bekende band, namelijk Foo Fighters. Ik moet zeggen dat ik niet helemaal weg ben van hun nieuwe album, maar ik vind het wel een toffe band met een paar knallende nummers. Op 5 november staat de band in Ziggo Dome.

 

Naam: Foo Fighters

Leden: Dave Grohl (zanger, gitarist, drummer), Nate Mendel (bassist), Taylor Hawkins (drummer, achtergrondzang), Chris Shiflett (leadgitarist, achtergrondzanger), Pat Smear (ritmisch gitarist, achtergrondzanger)

Genre: Alternatieve rock, Hardrock

Washington, 1995-heden

Site

Ik hoef eigenlijk weinig te zeggen over Foo Fighters, rockliefhebbers kennen deze band automatisch! Zelf heb ik 5 nummers uitgekozen die ik zelf erg goed vind en luister als ik behoefte heb aan wat ruige rock! Maar wees niet bang, Foo Fighters heeft af en toe ook een rustig nummer in hun collectie zitten.

The Pretender is mijn favoriete nummer van de Foo Fighters, toen ik de band drie jaar geleden ontdekte luisterde ik dit nummer constant!

Het album waar Monkey Wrench in zit heb ik nauwelijks geluisterd en herken ik niet snel, maar dit nummer springt er voor mij echt uit!

Skin and Bones is een wat rustig nummer.

Dit was dan weer mijn Music Alphabet van deze week. Ik ga in november niet naar het concert van Foo Fighters, maar ik hoop ze ooit eens live te kunnen zien, want ik vermoed dat ze geweldige concerten geven waar ze flink uit hun plaat gaan!

Hoe vind jij Foo Fighters?

3 reacties

  1. Foo Fighters zijn rocklegendes. Ik zou zelf niet weten welke nummers ik in mijn post had gezet maar deze zijn wel erg goed ja. Leuke post!

  2. Als je de kans krijgt moet je ze zeker een keer live gaan zien, want dat is echt de moeite waard :)!

    1. Ik zal het onthouden! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.