Music Alphabet: The 1975

In deze Music Alphabet, mijn nieuwe rubriek waarin ik elke keer een band/artiest bespreek waar ik naar luister, is er nog een band die bestaat uit cijfers en niet uit letters (Ik tel ”The” niet mee als beginwoord, anders zijn er wel heel veel bands die beginnen met de T…). Dit is namelijk The 1975. Deze band ontdekte ik door mijn Spotify afspeellijst die me werd aanbevolen voor 2015. Deze afspeellijst werd aan het einde van 2014 samengesteld en was gebaseerd op alle muziek die ik luisterde in 2014. The 1975 zat er tussen, en het sprak me wel aan. Achteraf kwam ik erachter dat er meer mensen waren die fan zijn van deze band, waaronder mijn zusje (die nog tegen me zei: ”Na-aper!” toen ze eenmaal zag dat ik The 1975 luisterde). Deze keer in Music Alphabet, The 1975.

Naam: The 1975

Leden: Matthew Healy (zanger en gitarist), Ross MacDonald (bassist), Adam Hann (gitarist), George Daniel (drummer)

Genre: alternatieve rock, elektronische rock

Engeland, 2002-heden

Site

 

The 1975 zijn begonnen in 2002, maar zijn in 2012 echt bekend geworden. De band heeft tot nu toe 1 album uitgebracht. Ze hebben al aardig wat singles die redelijk bekend zijn geworden. Ook hebben ze al een optreden gehad in Nederland, in Paradiso. Ook hebben ze al wat merchandise, wat voornamelijk bestaat uit shirts, maar ze hebben ook een tas en een beanie.

Het eerste nummer wat ik erg waardeer is The City. Dit is hun eerste nummer die op de radio is gedraaid. Ik vind dit nummer gaaf, aangezien ik in het begin van het nummer niet zeker wist wat ik er van zou vinden, maar hoe langer ik luisterde, hoe beter het werd! Even het eerste minuutje luisteren en je bent verkocht!

Het tweede nummer is het meest beluisterde nummer van The 1975 op Spotify. Ook weer een lied waar ik even in moest komen, maar waar ik al snel ondersteboven van was.

Het derde en laatste nummer is een redelijk rustig nummer wat ik wel kan luisteren voordat ik kan slapen. Vooral een chill nummertje dus.

Dit was mijn Music Alphabet voor The 1975. Volgende week heb ik het dan echt over een band/artiest die begint met de letter A, tenzij ik nog iets ontdek wat begint met cijfers/tekens…

Ken jij nog een band/artiest waarvan de naam begint met een teken/cijfer?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ahhh hun zijn zó fijn! Ben al ruim een jaar fan van hun nummers <3 Als je hun goed vind moet je zeker eens The Neighbourhood opzoeken!

    1. Heb The Neighbourhood opgezocht, leuke band! 😀

  2. Jij hebt enorm goede muzieksmaak! Samen met Fall out Boy is het mijn favoriete band <3

    1. Dank je! Fall Out Boy vind ik ook super, hopelijk komen ze snel een keer naar Nederland!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.