Music Alphabet: The Academy is…

In de Music Alphabet van deze week bespreek ik een band die begint met de letter A, namelijk The Academy is… In Music Alphabet laat ik mijn favoriete nummers zien van een bepaalde band/artiest en vertel ik er wat meer informatie over.

 

Naam: The Academy is…

Leden: William Beckett (zanger), Michael Garden (gitarist), Michael Guy Chislett (gitarist), Adam T. Siska (bassist), Andy Mrotek (drummer)

Genre: indie rock, indie pop, emo pop

Illinois, 2003-2011

Deze band is helaas al gestopt, want vanaf 2009 kwamen er geen nieuwe nummers meer. De band wilde in 2011 nog een album maken, maar ze hadden uiteindelijk besloten om echt te gaan stoppen. De band zat bij het label Fueled By Ramen, een bekend label die je misschien vaker gaat horen in Music Alphabet.

Deze band luister ik niet heel vaak, dus daarom heb ik weinig favoriete nummers van ze. Ook vind ik het zo lastig als ik heel veel favoriete nummers heb van een band die niet meer bestaat, dan is het zo frustrerend dat ze niet meer muziek maken 😛 . Wel heb ik een nummer van ze die ik graag luister, namelijk ”We’ve Got A Big Mess On Our Hands”.

Nu een wat korte Music Alphabet voor deze keer. De volgende keer wordt de Music Alphabet wat langer, want dan ga ik het hebben over een Nederlandse band die begint met een A. Al een idee welke dat is?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.