De podcasts die ik aan het luisteren ben

Podcasts, het medium die de laatste maanden steeds groter lijkt te worden. De geekwereld heeft steeds meer nieuwe mensen die een podcast beginnen en praten over series, films, boeken, games en meer. Ik ben ook steeds meer fan geworden van podcast, want het is heerlijk om tijdens het studeren en reizen wat leuks te luisteren. Graag geef ik jou wat aanraders wat betreft podcasts, want dit moet je zeker een kans geven!

 

De podcast die ik al een tijd volg, is Geeky Dingen. Zoals je al ziet aan de naam gaat deze podcast over allemaal geeky dingen. Elke keer komt er weer een bepaalde fandom aan bod, of worden er juist bepaalde thema’s belicht met daarbij behorende fandoms. Misschien is niet elke podcastaflevering eentje die je zal interesseren, maar ik weet zeker dat er eentje is die past bij een van jouw fandoms. Zo hebben ze podcasts over Game of Thrones, Star Wars, Stan Lee en Harry Potter!

Een website waarin Harry Potter volledig wordt besproken, is Witch Please. Dit zijn twee vrouwen uit Canada die besloten om elke film en elk boek van Harry Potter te lezen en deze te bespreken. Ze gaan in detail praten over het verhaal, het feit dat Harry’s perspectief soms niet altijd zo betrouwbaar is en ze discussiëren over bepaalde dingen over Zweinstein. Ze hebben een licht kritische insteek, maar laten ook zien hoe dol ze op dit verhaal zijn. Je kan hier in ieder geval naar de eerste podcast gaan, die gaat over het eerste boek. Ik heb alle podcasts ervan geluisterd, want ze zijn zo leuk!

 

De oprichters van Dirtees, Geeklove en Dutch Nerd Club zijn laatst bij elkaar gekomen en praten altijd over fandoms als ze elkaar zien, dus ze hebben dit een keer opgenomen als podcast! De eerste podcast vond ik in ieder geval erg leuk. Geeky Dingen richt zich op specifieke fandoms, maar deze podcast geeft juist een algemener beeld en van alle fandoms. Er wordt van alles besproken, dus als je helemaal bij wil zijn met het geeknieuws, ben je hier bij het juiste adres!

Een hele grappige podcast over games is Lekker Spreken (bekend van het YouTube-kanaal Lekker Spelen). Dit is van de makers van Kud en bespreken dus vele games. Als je een fan bent van Kud, weet ik zeker dat je deze gamepodcast kan waarderen. Ze hebben de laatste tijd veel terugblikken gemaakt naar 2018, maar kijken ook uit naar het volgende jaar en welke games er dan allemaal uit komen.

Nog een geeky podcast! Geekers op je speakers is een podcast van drie gigantische nerds die hun liefde delen voor fandoms. Ze hebben al vele podcasts online staan, dus je vindt vast een toffe podcast er tussen! Ga hier naar de website van de podcast en kies een podcast uit, ze zullen je niet te teleurstellen! De podcast wordt gehost door onder andere Roderick Leeuwenhart (oprichter van uitgeverij Leeuwenhart, schrijver en medewerker bij de Aniway), Kenny Rubenis (striptekenaar van Dating for Geeks) en Gert-Jan van Oosten.

 

Een podcast over boeken kan ik natuurlijk niet vergeten! De Grote Vriendelijke Podcast is een podcast van Bas Maliepaard (boekenrecensent bij Trouw) en Jaap Friso (van Jaapleest.nl) en ze hebben het over kinderboekenliteratuur. Elke keer is er een gast die vertelt over zijn of haar boek en ik wil nu zo graag vele boeken ervan lezen! Niet alleen kinder- en prentenboeken komen aan bod, maar ook YA-boeken. Een enorme  aanrader!

 

Tot slot maak ik nog even schaamteloze zelfpromotie voor een podcast mij Eline (All The Feels) en ik. We hebben het in onze podcast NerdeFeelsy Chipsgesprekken en Fandomgebrabbel over boeken, maar soms ook over andere fandoms. De laatste tijd hebben we ons vooral gerichten in het bespreken van boeken, zoals de Lux-serie (het derde deel komt eraan!). Een podcast die ik je van ons wil laten luisteren, is een special over De Sterren van morgen, een serie van vier verschillende schrijvers die elk het verhaal schrijven vanuit een ander personage. Dit verhaal vonden we zo apart en grappig, dat we er een podcast over hebben gemaakt. Vol met spoilers, maar wel erg hilarisch en mocht je een boek ervan hebben gelezen, is het helemaal tof om het hele plaatje te horen.

 

Dit zijn mijn aanraders wat betreft podcasts! Heb jij nog aanraders voor mij? Laat het me zeker weten, want ik wil maar al te graag nieuwe podcasts ontdekken. Ik hoop in ieder geval dat er steeds meer podcasts gaan komen, zeker op boekengebied, want ik vind het ideale ontspanning!

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Podcasts zijn echt super fijn! Ik luister zelf heel graag naar MuggleCast. Gaat ook over Harry Potter, maar ze hebben ook al zo’n 400 afleveringen.

  1. oeh dat klinkt leuk, die ga ik zeker eens checken! 🙂

  • storiesofwonder op februari 7, 2019 om 4:16 pm
  • Reageer

  Leuke aanraders! Ik ben nu Geeky Dingen aan het luisteren door jouw aanrader. Ikzelf luister naar Kijkvoer. Een wekelijkse update over Netflix, wat er nieuw is, wat er komt, wat ze hebben gekeken. Ik luister ook naar LitFlix (Engels) , twee vrouwen die praten over het Netflixnieuws en wat ze hebben gekeken en gelezen en dat bespreken ze dan, zoals Birdbox, The Girl With All The Gifts etc

  1. Leuk dat je Geeky Dingen luistert! 🙂 Kijkvoer ben ik nu ook gaan volgen, hij is inderdaad erg leuk! LitFlix ga ik ook uitproberen 🙂 Thanks voor de aanraders!

  • Jessica op december 2, 2020 om 11:29 pm
  • Reageer

  Hey hey, misschien vindt je de podcast Geek Synergy Podcast leuk. Het zijn 3 vrienden die over games, anime, geek, tech en random dingen praten.

  1. Dank je wel Jessica! Ik ben hem gaan luisteren, hij is inderdaad erg leuk!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.