Adventure Time Munchkin

Op Dutch Comic Con kocht ik de Adventure Time versie van Munchkin, een leuk gezelschapsspel voor 3-6 spelers. Ik kende dit spel nog niet, maar vrienden verzekerden me dat het een leuk spel was en tsja, Adventure Time, uiteraard moest ik het wel kopen! Snel ging ik met het spel met wat vrienden aan de slag en uiteindelijk heb ik het ook mijn familie geleerd, en nu kan ik je dus een goede indruk geven hoe het spel is en hoe leuk deze versie is!

IMG_2920

Munchkin is een soort rollenspel met kaarten waarin je een karakter speelt die monsters moet verslaan om het spel te winnen. Je begint bij level 1 en kan met behulp van wapens en andere handige kaarten monsters verslaan. Hierbij kan je ook je medekandidaten helpen in ruil voor een dienst of kan je ze juist tegenwerken! Dit is dus een spel waarbij je als speler elke kant op kan gaan. Als je een monster verslaat, ga je een level omhoog, maar andere spelers kunnen er ook voor zorgen dat je verliest van een monster of levels verliest. Het is dus een zeer intensief spel waarbij je goed na moet denken en de juiste keuzes moet maken. Hoe verder je komt in het spel, des te sterker iedereen wordt en het heel spannend wordt!

 

Het spel op zich is erg leuk om te doen. Je eerste potje is vooral om ervoor te zorgen dat je het spel leert te beheersen, maar na dat eerste potje ben je meteen al een professional! Ik kreeg in mijn eerste potje veel uitleg en begreep het in het begin nog niet helemaal, maar het werd snel duidelijk en halverwege het spel zat ik er helemaal in! Na dit potje kon ik het ook uitleggen aan mijn familie, die het nu ook best goed snappen (alleen moeten ze nog wel beter alle kaartjes lezen…). Als je gewoon alle kaartjes die je hebt in je hand goed bestudeert, kan je dit spel met gemak spelen.

 

Munchkin komt voor in verschillende versies en ik heb dus de versie van Adventure Time, ik kan al met zekerheid zeggen dat dit de vrolijkste versie is die je kan hebben van Munchkin, want de plaatjes op de kaarten zijn heel kleurrijk, vrolijk en grappig, precies zoals in de serie!IMG_2922

 

In deze box zitten drie stapeltjes met kaarten en een dobbelsteen. Geen normale dobbelsteen, neeeeee, want het cijfer 1 is veranderd in het gezicht van Jake! Dit zijn van die kleine dingetjes die deze versie zo leuk maken. Je hebt een stapel met karakters waarvan je er eentje kan zijn in het spel. Je kan dus spelen als een karakter van Adventure Time! Op de achterkant van deze kaarten staat hetzelfde karakter, maar dan in het andere geslacht, zodat je niet alleen de personages van je eigen geslacht wilt kiezen.

IMG_2921

Op de andere stapels kaarten staan onder andere wapens, speciale krachten en de monsters. De kaarten zijn echt heel grappig en ik heb met mijn vrienden vaak moeten lachen om de tekst die erop stond. Een vriendin van me had Adventure Time nog niet gezien, maar zij kon de humor ook al waarderen. Je hoeft dus geen grote kenner te zijn van Adventure Time, maar als je alle monsters wilt herkennen en extra wilt lachen om alle plaatjes, is het wel zo handig als je wat afleveringen gezien hebt.

 

Conclusie: Adventure Time Munchkin is een humoristisch, spannend en uitdagend spel wat ideaal is om samen met je vrienden te spelen. De vormgeving van de kaarten is geweldig, de teksten op de kaarten hebben soms ook veel humor en het spel zelf is ook ontzettend leuk om te doen. Het enige nadeel is dat je wel je koppie goed bij het spel moet houden. Voor optimaal plezier is het aanbevolen om een groot deel van de serie te hebben gezien, dus alleen echte Adventure Time kenners hebben hier onwijs veel plezier aan. Dit spel krijgt van mij een dikke 9 en ga ik nog vaak genoeg spelen!

[bol_product_links block_id=”bol_55492616555f7_selected-products” products=”9200000030005222″ name=”Adventure Time Munchkin” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 reacties

  1. Ik ben gek op Munchkin 😀 Echt het ideale spel voor een gezellig avondje met vrienden! Staat er bij deze versie ook in de regels dat vals spelen is toegestaan zolang niemand anders het opmerkt? ^^

    1. Hahaha nee volgens mij niet, er staat wel dat als er een discussie is, de eigenaar van het spel altijd gelijk heeft 😛

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.