Animerecensie: Kakegurui

Netflix breidt zich de laatste tijd steeds meer uit op het gebied van anime. Alleen maar pluspunt, want ik vind anime maar al te leuk om te kijken! Zo kan je de anime Kakegurui zien op Netflix, een anime die in het teken staat van gokken. Ik was wel erg nieuwsgierig geworden naar alle verschillende gokspellen en alle strategieën die daarbij kwamen kijken, dus al snel had ik dit eerste seizoen uit van twaalf afleveringen.

 

 

Kyakkaou Private Academy is een middelbare school voor de rijkste pubers van de wereld. Hier worden kinderen opgeleid voor hoge functies. Overdag hebben ze normaal les, maar in de avond is de school een groot gokhuis. De leerlingen gokken voor hoge bedragen met elkaar, met alle gevolgen van dien. Yumeko Jabami is een nieuwe leerlinge op deze school en houdt enorm van gokken. Ze doet het niet voor het geld, maar houdt van de spanning van het lopen van risico’s. Ze wil de top bereiken van de gokgemeenschap, zal dit haar lukken?

 

Kakegurui is een anime met verschillende kanten. Ik heb er aan de ene kant enorm van genoten, maar er zijn ook wat zwakke punten te vinden in deze anime. Laat ik beginnen met het hele gokgedeelte, want dit is heel gaaf gedaan. Veel leerlingen op de academie hebben een eigen gokspel met allemaal hun eigen regels, maar zoals je misschien kan verwachten, is het spel zo ingedeeld dat de leerlingen vaak vals spelen met bijzondere trucs. Het is de kunst om iemand te betrappen, wat je als kijker totaal niet door zou gaan hebben. De personages zijn heel vindingrijk en heel intelligent, waardoor de conclusie van elke aflevering heel episch aanvoelt.

De personages zijn allemaal aan de extreme kant. Alle leerlingen op de academie houden enorm van gokken, waardoor ze allemaal wel een steekje los hebben. Zo is er een meisje die haar tegenstanders hun eigen nagels vergokken, zodat die eruit worden getrokken. Vele gokkers zijn erg luguber en hebben allemaal hun eigen absurde trekjes waardoor je ze met gemak uit elkaar kan houden. Wel is de lust voor het gokken soms erg overdreven. Dit is vooral fanservice, maar vind ik juist erg ontoepasselijk. In de manga komt dit bijvoorbeeld niet zo extreem naar voren, waar ik mij dus wel aan kon storen.

 

Yumeko Jabami is in ieder geval een vrij vrolijk meisje, maar is ook erg geflipt door haar liefde voor gokken. Ze houdt van enorme risico’s, zelfs als haar hele leven of haar toekomst op het spel staat. Ze wordt vergezeld door een medestudent, die juist het gokken maar erg spannend vind. Zijn onschuldige visie en haar duistere kant zijn een hele leuk duo en kunnen ze samen haast elke uitdaging aan!

 

Kakegurui is een interessante anime, alleen hoop ik dat het ook wat normaler kunnen houden. De extreme gokverslaving is goed uitgewerkt en de gokspellen zijn heel bijzonder, maar de absurditeit van de fanservice mag van mij wel een tikkeltje lager. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar een tweede seizoen, aangezien er wordt gehint naar nog grotere goktaferelen. Gokken brengt vooral narigheden met zich mee, maar Kakegurui zorgt ervoor dat je beeld voor gokken ook een positieve kant kan hebben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.