Animerecensie: Anime-Gataris

Door de nieuwe Aniway werd ik aardig nieuwsgierig naar Anime-Gataris, een animeclubanimeparodie. Dit is dus een parodie op animeclubs. Ik vond het hele concept wel grappig en ik was benieuwd wat de makers te zeggen hadden over anime en wat voor grappen er bij kwamen, dus al snel ging ik de anime kijken op Crunchyroll (waar je gratis en legaal anime kan kijken).

 

Minoa Asagaya was vroeger dol op een anime waar ze een bepaalde scène nooit zal vergeten. Ze kan alleen niet de naam van de anime herinneren. Op haar middelbare school vraagt ze aan klasgenoten of zij de anime kennen en daardoor komt Minoa in aanmerking met Arisu Kamiigusa, een rijk meisje die dol is op anime en een animeclub wil starten. Samen met Minoa zorgen ze voor vier andere leden waarmee ze de club kunnen starten. Niet iedereen op school is het eens met het starten van deze club, maar Minoa en haar nieuwe vrienden ontdekken samen de wereld van anime.

Deze anime begint op het begin vrij rustig. Je krijgt een fijne introductie op alle personages. Elk lid van de animeclub is namelijk uniek en laat een bepaald aspect zien van animefans. Je hebt een clublid die houdt van light novels, iemand die houdt van cosplay, eentje die helemaal weg is van vechtanime en eentje die ondanks zijn stoere uiterlijk, dol is op een anime over een zanggroep vol meisjes. Iedereen kan je met gemak uit elkaar houden en iedereen is een otaku met hun eigen passie.

 

Ik vond het erg leuk hoe Minoa de wereld van anime ontdekt. Ze weet er namelijk weinig van, maar door de animeclub leert ze veel meer. Cosplay, animespullen shoppen in Akihabara, een conventie bezoeken vol cosplayers en meer, Minoa ontdekt het samen met haar vrienden! Ook al heb je veel anime gezien of juist niet, het is een feestje om samen met Minoa meer te weten te komen over anime. De anime zit ook vol leuke grappen en referenties naar hele bekende anime, wat heel leuk is om te zien. Anime-Gataris bevat ook veel anime-cliché’s die de makers op geinige wijze weten neer te zetten.

De anime is vooral erg grappig en luchtig, maar het einde is zo onvoorspelbaar en briljant. Ik kan er weinig over zeggen, maar het is echt aan te raden om de anime af te kijken als je eenmaal begonnen bent. Er zit namelijk een grote verborgen laag in die je enorm zal verbazen. Ja, ik ben fan! Deze anime heeft ook maar 12 afleveringen, dus je bent er zo doorheen. Anime-Gataris is hier te bekijken via Crunchyroll, dus begin snel! Je zal er uiteindelijk totaal geen spijt van hebben.

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.