Animerecensie: Anohana The Flower We Saw That Day

Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik een liefhebber ben van anime. Netflix de laatste tijd ook, want ze voegen steeds meer anime toe aan hun assortiment! Erg fijn, want naast Crunchyroll is het vrij lastig om op een legale en gratis manier naar anime te kijken. Anohana zag er op het eerste ogenblik uit als een enorme tranentrekker, waar ik af en toe wel van kan genieten.

 

Jintan is een jongen die een saai leventje leidt. Hij gaat niet meer naar school, maar is de hele dag aan het gamen. Hij had vroeger een vriendengroep van zes mensen, maar de groep is uit elkaar gegroeid nadat een meisje genaamd Menma op een dag overleed tijdens een ongeluk. De geest van Menma duikt alleen weer op in het leven van Jintan en hij kan haar zien. Menma vertelt Jintan dat hij haar moet helpen met het vervullen van haar laatste wens, maar wat is haar wens? De vriendengroep (nu bestaande uit vijf pubers) komen weer bij elkaar en proberen de wens van Menma te vervullen, zodat ze naar de hemel kan gaan.

Deze anime had in het begin een rustige start. Je ziet vooral Jintan die praat met Menma, terwijl je niet precies weet wie zij is en wat ze in het huis van Jintan doet. Het duurde even voordat ik in het verhaal kwam, maar toen het duidelijk was dat Jintan zijn overleden jeugdvriendin kon zien en hij zijn oude vrienden weer moest zien om de laatste wens van Menma te vervullen, werd het erg interessant en vrij emotioneel. De vriendengroep van Jintan is erg divers. De een is een studiebol, er is een losbandige en grappige jongen die veel reist, een populair meisje met een lek aan zelfvertrouwen, een atletische jongen en dan hebben we nog Menma en Jintan.

Jintan is een jongen die erg weinig zin het leven ziet. Hij is niet meer op school te vinden, maar de vrolijke Menma (die ondanks haar dood zich nog erg levendig gedraagt) weet Jintan te helpen om uit zijn schulp te kruipen. Ze brengt de vriendengroep weer bij elkaar, hoewel Jintan de enige is die Menma kan zien. Ik vond het erg mooi om te zien hoe de verschillende pubers zich gedroegen en hoe de dood van Menma hun leven heeft beïnvloed. Er schuilt meer achter deze personages dan je denkt en ondanks het feit dat ze elkaar nauwelijks meer spreken, zie je dat hun hechte vriendschap snel opgepakt kan worden.

En dat einde… Man man man, die komt hard aan. Menma weet niet precies wat haar laatste wens is. De groep heeft al snel een idee wat ze moeten doen, maar de ontknoping laat zien dat er zo veel meer is. Alle vrienden van Jintan zijn al die tijd nog dol geweest op Menma en in de laatste aflevering is het ook voor jezelf duidelijk waarom je ook zo dol op Menma moet zijn. Het is een meisje met een hartje van goud dat je een veel beter lot gunt. De feels! Anohana is een aanrader voor liefhebbers van emotionele anime (zoals Your Lie in April of films zoals The Fault in our Stars) waarin je een hechte vriendengroep weer bij elkaar ziet komen. De serie heeft ook maar elf afleveringen, dus daar ben je zo doorheen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.