Animerecensie: Kimetsu no Yaiba/Demon Slayer – Seizoen 1

Shonen Jump is in Japan een groot magazine vol met de beste manga die je maar kan vinden. Kimetsu no Yaiba/Demon Slayer zit ook in dit magazine, en ik hoorde er afgelopen jaar veel verhalen over. Voordat de film uitkwam (Demon Slayer Mugen Train), wilde ik het eerste seizoen gezien hebben. Is deze shonen inderdaad de geniale serie waar ik over gehoord had?

Tanjiro Kamado is een jongen die met een groot gezin woont op het platteland, maar zijn leven staat compleet op zijn kop wanneer zijn familie op gruwelijke wijze wordt vermoord door een demon. Alleen zijn zusje Nezuko heeft de aanval overleefd, alleen is zij veranderd in een demon. Hoewel demons kwaadaardige wezens zijn, lijkt Nezuko nog menselijke trekken te vertonen. Tanjiro trekt met haar eropuit om een manier te vinden om Nezuko terug te veranderen in een mens, wat hem leidt tot een Demon Slayer organisatie die al eeuwen strijden tegen de demons.

Bron: IMDb

Mocht je houden van spectaculaire gevechten met een luguber fantasyrandje, zit je met deze anime aan het juiste adres. Tanjiro probeert zijn zusje te genezen als ze is veranderd in een demon, waarbij hij een Demon Slayer wordt. Deze Demon Slayers zijn normale mensen, maar kunnen door een bepaalde ademhalingstechniek speciale krachten opwekken. Deze zijn voor elke strijder verschillend en zorgen ervoor dat ze gewaagde tegenstanders zijn voor de demons. De demons zelf zijn ook heel divers, en hun slechte aard wordt gecompenseerd met het feit dat deze demons ooit mensen waren. Ze zijn slecht, maar hun oude menselijke kant laat zien dat ze door omstandigheden zo kwaadaardig zijn geworden. Alle soorten demons leren kennen is elke keer weer een verrassing en ik keek vaak op van alle krachten die zowel de demons als Demon Slayers bezaten. De setting van het oude Japan is zeer indrukwekkend en past perfect bij de grimmige sfeer van de gevaarlijke demons.

Het verhaal richt zich vooral op spannende gevechten waarbij je jezelf vaak afvraagt hoe de personages het zullen overleven. Demons zijn ontzettend sterk, en een Demon Slayer moet op een slimme manier te werk gaan mochten ze de vijand willen verslaan. Tanjiro weet zijn krachten erg goed te gebruiken, hij is een dappere jongen met een groot hart voor zijn zusje. Ik vind het ook verfrissend dat Tanjiro zijn zusje probeert te genezen. Vaak wordt er in shonen getoond dat een jongen een meisje waar hij verliefd op is probeert te redden, maar deze familieband voelt juist veel hechter en passender voor deze serie. De andere Demon Slayers voegen ook veel humor en inhoud toe aan de serie (Inosuke vind ik bijvoorbeeld hilarisch met zijn zwijnenhoofd), en de demons hebben ook veel te vertellen. Rustige momenten worden snel afgewisseld door heftige confrontaties, epische gevechten en meer informatie over de demons, waardoor je je geen moment verveeld.

Richting het einde van het eerste seizoen kom je in een omgeving terecht met een hoop personages, hoewel nog lang niet iedereen is uitgewerkt. Dat hoop ik in ieder geval te gaan zien tijdens de aankomende film, want er komen nog genoeg spannende avonturen aan die ik hoop te gaan aanschouwen! Kimetsu no Yaiba/Demon Slayer is zeer terecht een zeer goede anime en ik kan niet wachten om te zien of Tanjiro zijn zusje uiteindelijk kan genezen. De film draait momenteel ook in de bioscoop en is een direct vervolg op seizoen 1, en een tweede seizoen is inmiddels in de maak. Dit kan een hele toffe franchise worden, ik geef het eerste seizoen een mooie 8! De film heb ik afgelopen weekend gezien, dus daar zal je binnenkort nog een recensie over lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.