Animerecensie: My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom!

De afgelopen maanden heb ik weinig aandacht besteed aan het volgen van anime, maar nu wil ik er veel meer volgen. Zo kwam mijn enthousiasme voor anime weer terug door de Aniway, en doordat ik Japans leer vind ik het ook prima om wat meer Japanse series te volgen (hoewel Japans leren via anime niet heel slim is, omdat ze in anime toch anders spreken dan normaal). De Aniway raadde onder andere My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom! aan, dus deze besloot ik te kijken. Maar 12 afleveringen te zien, dat had ik zo uit!

Bron: MyAnimeList

Catarina Claes is een rijkeluiskindje met een magische gave. Ze is nogal verwend, maar alles verandert als een steen tegen haar voorhoofd komt. Ze krijgt een visioen, en komt tot de realisatie dat ze vroeger een ander leven had! Ze was toen een puber die erg veel fan was van een otome game (een game waarin een meisje verliefd kan worden op een van de vier love interests), maar nu is ze het personage die juist de vijand is! Catarina weet dat de eindes van de game heel slecht kunnen uitvallen voor haar, ze kan zelfs sterven in de ergste verhaallijn! Catarina moet er nu alles aan doen om het verloop van het verhaal te veranderen, zodat haar leven niet resulteert in een tragedie.

Deze anime is een vrij luchtige serie waarin Catarina haar lot probeert te veranderen. De Catarina uit de game was een heel onaardig meisje die haar verdiende loon kreeg, maar nu moet ze haar toekomst veranderen. Catarina probeert meteen zo vredig mogelijk de personages uit de game te leren kennen, in de hoop dat ze haar nooit zullen haten. Dit resulteert in wat grappige avonturen waarin Catarina erg onhandig overkomt, maar waarbij ze wel sympathie opwekt bij de personages. De serie kijkt lekker weg en als kijker ben je erg nieuwsgierig hoe het einde deze keer zal zijn. Kan Catarina iedereen tevreden houden, of zal ze bespuugd worden door alle mensen in deze magische wereld? De serie heeft een vleugje fantasy, maar is vooral gericht op wat humor en interacties tussen personages.

De anime is wel wat bedoeld voor wat jong (en met name vrouwelijk) publiek, dus het is een anime die ook prima te zien is voor jonge kijkers. Crunchyroll (de site waarop je legaal anime kan kijken) heeft zelfs Engelse dub voor de liefhebber (die nog vrij prima kwaliteit heeft). De tekenstijl is in ieder geval erg helder en kleurrijk, daar heb ik ook zeker niks op aan te merken. Het isekai genre is nogal uitgemolken, maar de hoofdpersoon de vijand te laten zijn die haar lot wil veranderen is echt verfrissend. Het heeft een hoog schattigheidsgehalte, maar weet aan het einde ook een interessante wending te geven in het verhaal die je niet snel ziet aankomen.

Mocht je even wat luchtigs willen zien voor tussendoor en zin hebt in een isekai-anime met vrolijke personages, is dit eerste seizoen zeker aan te raden. Ik benoem het ook het eerste seizoen, want het tweede seizoen is al aangekondigd! Het verdiend van mij een welverdiende 7, aangezien het een serie is die je met gemak afkijkt. Behoefte aan wat romantiek, onhandige praktijken van Catarina en een vleugje fantasy? Dan ben je met deze anime aan het juiste adres! De anime is in ieder geval te bekijken op Crunchyroll, zodat je via deze link hem meteen kan kijken.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.