Animerecensie: Re:ZERO – Starting Life in Another World – Seizoen 1

De laatste tijd probeer ik een inhaalslag te maken op het gebied van anime. Sommige Japanse animatieseries zijn vooral in Japan of in het Westen bekend, maar Re:ZERO is overal een vrij populaire anime. Het tweede seizoen is momenteel aan het draaien, dus het leek me een goed moment om eraan te beginnen. Is Re:ZERO de hype waard?

Bron: Anime-Planet

Subaru Natsuki is een kluizenaar die een vrij saai leventje heeft, maar dat verandert wanneer hij wordt verplaatst naar een fantasywereld waar hij moet zien te overleven. De keuzes die hij maakt zijn niet bepaald slim, want hij sterft al snel. Wat er gebeurt? Hij komt weer terecht op de plek waar hij belandde in de fantasywereld, hij krijgt een nieuwe kans (net zoals een game)! Zou het zilverharige meisje die hij op het begin ontmoet hem kunnen helpen om zijn weg te vinden binnen deze wereld?

Re: ZERO is een serie die wat mij betreft vrij goed begint. Subaru Natsuki loopt eerst rustig uit de supermarkt, en het volgende moment is hij in een middeleeuwse wereld vol bijzondere wezens. Hij is op het begin nog wat optimistisch over zijn overlevingskansen, maar ziet als snel dat hij vaak kan sterven, en telkens vanaf het begin kan beginnen. Na een special van een uur gaat de serie van start, en weet hij uiteindelijk de goede keuzes te maken. Gelukkig begint hij niet helemaal opnieuw nadat hij sterft, want hoe verder hij komt, hoe groter de kans dat hij weer start bij een nieuwe ”mijlpaal”. De fantasywereld wordt langzaam uitgebreid en beetje bij beetje leer je meer over de magie in deze wereld en de politieke ontwikkelingen van dit land. Er is ook veel aandacht voor de personages (vooral de vrouwelijke personages) en wordt afgewisseld met wat spannende gevechten. De serie is erg vermakelijk en weet een verfrissende blik te geven in het isekai-genre, maar weet er niet uit te springen. Nu is Subaru wel een erg passief personage en laat hij alle verhaallijnen maar over zich overkomen, dit maakt de serie onvoorspelbaar maar ook wat chaotisch (zo vond ik afleveringen met een vliegende walvis apart).

Subaru Natsuki is een jongen die af en toe grote uitspattingen heeft. Soms is hij heel optimistisch over zijn potentie, maar op andere momenten is hij zo onzeker als wat en kan je hem huilend getroost zien worden door een van de dames die hij leert kennen. Gelukkig weet hij gaandeweg het verhaal meer zijn verantwoordelijkheden te begrijpen en maakt hij steeds minder fouten. En mocht hij een fout maken, weet hij bij zijn volgende kans ervan te leren. Het is interessant om te zien dat zijn meerdere sterfgevallen hem meer raken dan je denkt, helemaal omdat andere personages niets hiervan meemaken en ook niet te horen kunnen krijgen dat zijn dood niet het einde betekent. Hoewel de vrouwelijke personages vooral worden getoond om waifu-material te zijn voor de fans, zijn ze gelukkig wel in zekere mate uitgewerkt.

Re:ZERO is misschien niet de enorme hype waard, maar ik heb wel van de serie genoten. Het is een isekai met een twist en een prettige animatiestijl, sprekende personages en spannende ontwikkelingen. Het eerste seizoen krijgt van mij een 7, maar het zou zo maar kunnen dat het huidige tweede seizoen echt gaat knallen.

2 reacties

  1. Klinkt cool! Ik vind verhalen die zich afspelen in of met een game altijd wel cool. Lijkt het ook heel erg op Sword Art Online of is het echt heel anders?

    1. Het begin heeft er wellicht iets van weg, maar het gaat al snel een andere kant op! Qua animatie komt het enigszins wel overeen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.