App: Episoder

IMG_3199Mijn iPhone kan soms lekker op hol slaan door de apps die ik heb geïnstalleerd. Als Fanboy kan ik het daarom ook niet laten om wat Fandomgerelateerde apps te gebruiken. Eentje daarvan is Episoder, een app die ik voorbij zag komen op de blog Run Away Isabella. Ik had hem uiteindelijk ook maar op mijn mobiel gezet en ik begon meteen met het gebruiken van deze serie-app.

 

De opmaak van Episoder is lekker slim en gebruiksvriendelijk. Het laadscherm ziet er goed uit en tijdens het (korte) laden worden je series meteen gecontroleerd, voor het geval er nieuwe informatie van bekend is. Ik vind het zelf erg handig dat deze app zo up-to-date is, ze blijven echt helemaal bij met al het nieuws rondom series en wanneer een nieuwe aflevering van een serie bekend is gemaakt, wordt de datum meteen toegevoegd.

 

IMG_3201De app bestaat uit vijf verschillende menu’s. Het meest linkse menu is je beginscherm als je de app opstart en bevat meteen de series die je bekijkt. Deze kan je sorteren op naam, maar ook op datum wanneer nieuwe afleveringen uitkomen. Als je op een serie klikt, zie je meteen hoeveel seizoenen er zijn. Als je IMG_3202daar eenmaal op klikt, kan je de afleveringen aanvinken die je hebt gezien, er staat zelfs een beschrijving van een aflevering erbij. Je kan hierdoor met gemak bijhouden welke afleveringen je hebt gezien.

 

Het tweede scherm is het scherm waar alle afleveringen in staan die je nog van plan bent om te gaan kijken. Aan mijn aantal te zien kan ik nog een hele lange tijd vooruit, maar dat komt ook omdat ik erg veel series heb aangevinkt. Als je dus een aflevering hebt gezien, vink je hem aan en gaat je aantal meteen naar beneden.

 

IMG_3203Het middelste scherm is een grote database met allemaal series van verschillende landen. Ik ben eens alle series afgegaan met een A, maar dat zijn er echt ontzettend veel. Volgens mij staat welke elke serie op deze app! IMG_3204

 

Het vierde scherm is helaas alleen voor mensen die hebben betaald voor de app, daar kan je namelijk een kalender zien waar je kan zien op welke dag nieuwe afleveringen worden uitgezonden. Zelf is dit wat overbodig, aangezien je al op je linkerscherm je series kan sorteren op datum, waar je het ook gewoon goed kan bijhouden. Het optiescherm staat dan vooral met donaties en het kopen van de volledige versie van de app.

 

Episoder, ik raad je deze app zeker aan! Het is makkelijk te gebruiken en hiermee kan je heel makkelijk zien hoeveel afleveringen je nog moet zien in totaal. De database met series is echt enorm en er staat meestal ook informatie over de inhoud van afleveringen erbij. Deze app is beschikbaar voor iPhone en iPad, dus snel downloaden als ik jou was!

 

Hoeveel afleveringen moet jij nog kijken volgens Episoder?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik gebruik zelf eigenlijk altijd ‘Mijn Serie’, maar daar staat helaas niet alles op. Dus ik ga deze ook maar eens uitproberen! 🙂

    1. Die heb ik ook! Daar komt volgende week een post over 🙂

  2. Deze app ziet er handig uit! Ik gebruik zelf Sidereel voor het bijhouden van series, maar dat werkt alleen goed op de computer, de app ervan is prut. Dus misschien moet ik deze maar eens uitproberen

  3. Thanks voor deze review van mijn app! De kalender voegt inderdaad niet altijd iets toe, sommige mensen vinden dit wel handig. Het is voor mij zodat ik er een klein beetje aan kan verdienen. Als jullie nog tips of suggesties hebben hoor ik het graag 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.