App: MijnSerie

IMG_3194MijnSerie is een bekende site waar je je series kan bijhouden, ideaal voor alle bingewatchers onder ons. Mijnserie heeft daarom ook een app, zodat je ook op je mobiel je series kan bijhouden! Ik heb deze app al een tijdje en deze app is zeker de moeite waard om te downloaden, alleen zijn er nog wel minpunten te vinden bij deze app.

MijnSerie laadt best snel, dus binnen de kortste keren is alles opgestart en kan je je account aanmaken (eventueel gekoppeld aan je social media). Als je dat eenmaal hebt gedaan, kan je aan de slag en kan je series toevoegen aan je account.IMG_3195

 

De voorpagina laat al wat bekende series zien, eventuele prijsvragen en nieuws van series. Daarnaast heb je nog verschillende schermen. Bij Nog te zien heb je meteen een overzicht van de aantal afleveringen per serie die je nog moet zien.

 

Bij je profiel zie je je naam, hoe lang je al lid bent en hoeveel tijd je in totaal hebt besteed aan het kijken van je sIMG_3196eries. Zelf vind ik dit een hele leuke optie, zodat je lekker kan opscheppen bij de vrienden hoeveel tijd jij hebt gekeken naar series! Daarna kan je voor elke serie een cijfer geven (ook voor seizoenen) en krijg je daarna nog een overzicht met alle series die je volgt. Je ziet er bij je profiel maar een paar, maar je kan naar een volgend scherm gaan waar je meerdere series kan laden. Als je op een serie klikt, zie je meteen wat informatie erover en kan je verder klikken naar seizoenen en afleveringen en deze aanvinken als je ze hebt gezien.

IMG_3197

Bij het laatste menu heb je nog meerdere opties die je kan zien, maar de meeste dingen zijn alleen als je de betaalde versie hebt, wat wel jammer is. Ook informatie van een bepaalde aflevering kan je niet zien met de gratis versie, maar gelukkig kan je wel op internet alles opzoeken. Een betaalde versie is dan wat overbodig, aangezien je op de site wel alle informatie kan krijgen die je nodig hebt.

 

Deze serie is best goed, alleen wordt er soms lang geladen als jIMG_3198e bijvoorbeeld een seizoen wilt zien vanuit je profiel. Als je snel wilt zijn en je klikt meteen terwijl hij laadt, gaat hij meestal door naar een pagina waar je niet naartoe wilde, dus dat is af en toe vervelend. Voor de rest raad ik je zeker deze app aan en nog beter is als je ook een kijkje neemt op de site zelf, waar nog meer informatie op te vinden is. MijnSerie is een prima serie-app die op sommige vlakken zelfs beter is dan Episoder, maar het laden en de betaalde opties zijn weer wat minder. De database met series is dan wel wat kleiner dan Episoder, maar bevat nog genoeg bekende en wat minder bekende series.

 

Hoeveel tijd heb jij al besteed aan het kijken van series volgens de app?

 

 

10 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Deze app gebruik ik ook al een tijdje. Uk heb in totaal al 24 dagen 15uur en 8 minuten gekeken.

 2. Hoi Joost,

  Ik zie dat jij nog de oude versie van de app hebt. MijnSerie heeft recentelijk een nieuwe update gereleased waardoor het uiterlijk nu wat anders is en ook veel bugs zijn opgelost (en ikzelf vind hem nu ook wat sneller). Je kunt hem heel makkelijk updaten via deze link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phonegap.mijnserie (althans, dit is voor android, weet niet wat jij hebt?)
  Als je trouwens een serie mist op MijnSerie dan kun je dit op het forum doorgeven onder “Niet gevonden maar wel leuk”. De serie wordt dan binnen de kortste tijd toegevoegd. 🙂

  1. O, en de tijd die ik heb besteed aan series kijken: 213 dagen, 23 uren en 53 minuten

   1. Whuuuuuuutttttt!!! :O Daarbij ben ik een sukkel bij!

  2. Bedankt voor de tips! Ga snel de app even updaten als dat lukt 🙂

 3. Wordt eens vriendjes met mij? Haha

  1. Verzoekje is verstuurd! 🙂

 4. Ik heb even een vraagje. Ik gebruik voor het bijhouden van mijn series de app TVShowTime, deze doet eigenlijk hetzelfde als MijnSerie. Maar kan je bij MijnSerie ook Nederlandse series toevoegen? Dit kan bij TVShowTime namelijk niet en dat is af en toe best vervelend!

  1. Ja hoor, vele Nederlandse series staan ook op MijnSerie en als je er 1 mist dan kun je hem op de website via het forum aanvragen.

  2. MijnSerie is een Nederlandse site dus er zijn inderdaad Nederlandse series! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.