Attack on Titan

Attack on Titan is een erg populaire anime die mij door meerdere personen werd aangeraden. Het zou erg spannend zijn en fans smachten naar een tweede seizoen, aangezien de manga al veel verder is in het verhaal. Op veel aandringen begon ik het te kijken. Ik heb al veel bekende anime gezien, zou dit ook wat voor mij zijn? Bij veel populaire manga kan ik soms nog veel kritiek leveren, dus ik was benieuwd of dit bij Attack on Titan ook het geval zou zijn.

 

Attack on Titan speelt zich af in een wereld waarin de mensheid in een grote stad leeft omringd door drie hoge en stevige muren. Buiten de muren leven namelijk titanen, oftewel reuzen die mensen maar al te graag opeten. Op een dag wordt de eerste muur doorbroken door een gigantische titaan en titanen breken door de muren. De moeder van Eren komt hierbij om het leven en Eren is vastbesloten om wraak te nemen op alle titanen. Hij komt in het leger, waarbij ze bepaalde machines gebruiken om als een soort Spiderman grote afstanden kunnen leggen. De strijd tegen de titanen is geopend…

Attack on Titan is een serie vol spanning, bloed en verderf. Houd je niet van akelige series waarbij bijna geen oplossing mogelijk lijkt te zijn? Dan is Attack on Titan niks voor jou, want het gaat er vaak bloederig aan toe en de meeste personages komen waarschijnlijk aan een vreselijke dood. De titanen in de serie zijn echt verschrikkelijk om te zien, het zijn hersenloze wezens die uit zijn op mensenvlees. Ze zijn ook zo sterk en groot, hoe kan je je daar nou tegen wapenen? In deze 25 afleveringen zitten er een hoop zenuwslopende momenten en er is niks zeker! De vechtscènes zitten vol actie en de soldaten strijden echt op een spectaculaire wijze tegen de titanen, ik vond zulke scènes echt geweldig!

De verhaallijn is ook interessant want er wordt al een klein beetje meer bekend van de titanen en wat er allemaal achter schuilt. Ik weet na het eerste seizoen nog niet veel, meer de personages zullen nog veel leren! Het leger probeert ook op slimme wijze de titanen te slim af te zijn. Maar wow, dat is echt een lastige opgave! Ik ben heel nieuwsgierig hoe dit verhaal uiteindelijk zal aflopen, want het gaat nog moeilijk worden om de mensheid te behouden…

 

Minpunten aan deze anime? Een bepaald punt in de anime was wat voorspelbaar. Als je vanaf het begin goed oplet, weet je uiteindelijk al de uitkomst van een grote plottwist. Desalniettemin is het toch goed gedaan, maar de slimme kijker is de verhaallijn al een stapje voor. De mangastijl heeft ook wat unieks, de outlining van de personages is bijvoorbeeld wat dikker gedaan dan normaal, een klein dingetje wat me enorm opviel. Ik ben wel een echte fan geworden van Attack on Titan (er komt zelfs een real life film van!) en ik kan niet wachten op seizoen 2!

3 reacties

  1. ik houuu van SnK XD chapter 74 gaat echt drama worden denk ik lol o_o be prepared.. Levi.. </3

  2. Vrienden van mij kijken graag naar deze anime, maar ik heb me er zelf nog niet aan gewaagd…

    1. Zeker doen hoor! Op een gegeven moment wil je gewoon niet stoppen met kijken! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.