Breaking Bad

Na een hele lange tijd heb ik toch Breaking Bad afgekeken. Vijf seizoenen spanning en sensatie, en wat vond ik deze serie toch gaaf!

Breaking Bad, een Amerikaanse serie bestaande uit 5 seizoenen. Breaking Bad gaat over een scheikundeleraar uit New Mexico. Hij heeft een zwangere vrouw en een tienerzoon. Hij wordt geconstateerd met longkanker en zal niet lang meer kunnen leven. Hij wil niet dat zijn familie in de geldproblemen komt na zijn dood, dus gaat hij samen met oudleerling Jesse Pinkman crystal meth maken, een bepaald soort drugs waar je veel geld mee kan verdienen. Aangezien Walter veel van scheikunde af weet, kan hij hele goede drugs maken. Maar dit blijft spannend, want hij komt in het criminele circuit terecht en moet de drugshandel geheim houden voor zijn vrouw, en vooral voor zijn zwager, die werkt bij de politie en drugshandelaren opspoort in New Mexico.

Er zijn genoeg redenen om Breaking Bad te gaan kijken, want dit is een hele vette serie!
Ten eerste de verhaallijn. Deze is zo sterk neergezet en als kijker moet je vaak lachen, schrikken van de spanning en wordt je ontroerd door bepaalde scènes. Spannende actiescènes worden afgewisseld met serieuze gesprekken. Alle afleveringen zijn tot in de puntjes uitgewerkt en er wordt zo goed gebruik gemaakt van flashbacks en vooruitwijzingen. Bij elke aflevering kom je wel een flashback of vooruitwijzing te zien aan het begin, waarbij pas later duidelijk is waar het over gaat. Hierdoor wordt je als lezer vaak verrast en wil je al snel ”nog maar één aflevering kijken”, wat al snel uitloopt tot een marathon…

Ten tweede is de cameratechniek ook erg goed gedaan. Als er bijvoorbeeld een eitje wordt gekookt in een pan, zie je het eitje vanaf de onderkant van de pan. Hiervan zijn er nog vele voorbeelden waar ze op een unieke manier gebruik hebben gemaakt van de camerastandpunten.

Ook is het acteerwerk geniaal. Walter White maakt een enorme verandering mee in de serie. In het begin is hij nog een brave leraar, maar uiteindelijk wordt hij een sluwe badass crimineel! Jesse Pinkman begint als een crimineel, maar zijn wereld stort uiteindelijk in en is hij emotioneel vreselijk beschadigd (zelf was Jesse mijn favoriet omdat we blijkbaar dezelfde MBTI-persoonlijkheid hebben). Hij is juist een enorm goed persoon die enorm veel om kinderen geeft, maar op het verkeerde pad is beland. Door de serie heen kreeg ik echt enorm veel medelijden met de heer Pinkman!
Met de vrouw van Walter had ik echt een haat/liefdesrelatie, af en toe vond ik haar heel grappig, maar af en toe kon ze het bloed onder mijn nagels vandaan halen. Gustavo Fring vond ik ook zo cool, ik ben heel benieuwd naar Dutch Comic Con want dan is hij in Nederland!
Hoewel de verhaallijn (simpele leraar wordt drugshandelaar) wat onrealistisch klinkt, hebben de acteurs het wel tot een geloofwaardig verhaal gemaakt. Dat is onwijs tof gedaan!

En tot slot, de badass gebeurtenissen die er gebeuren door de serie heen. Explosies, brute moorden, gevechten, noem het maar op, je zal het te zien krijgen bij Breaking Bad! Ik heb af en toe nagelbijtend een aflevering gekeken, het kan soms onwijs spannend zijn en het gevaar kan uit elke hoek komen!

Breaking Bad is dus een onwijs goede serie die ik je zeker aanraad als je houdt van spanning, actie, fantastisch acteerwerk en af en toe hilariteit! Het mooie is ook dat er een spin-off wordt gemaakt van de advocaat van Walter, Better Call Saul! Er staan hier al twee seizoenen van in de planning, ik ben benieuwd wat ze daar van gaan maken!

2 reacties

  1. Denk dat je hem al (minstens een keer) hebt gezien. Maar death note!!!
    🙂
    Oh en the brige, penoza en the killing zijn ook leuk.

    1. Death Note heb ik de eerste 3 afleveringen van gezien maar wil zeker verder gaan kijken! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.