De Brainboost Planner: de ideale agenda om je leven geordend te krijgen!

Mijn leventje is flink volgepland. Ik studeer, ik heb verschillende baantjes met onregelmatige werktijden, zit op een studentenvereniging, heb een blog waar ik dagelijks wat op plaats, houd mijn socials bij, spreek af met vrienden, besteed tijd aan mijn relatie en ik geef aandacht aan mijn fandoms door het lezen van boeken, het kijken van series/films en het spelen van games. Er is altijd wel wat te doen, waardoor mijn leven af en toe erg druk kan zijn! Ik had daarom voor het nieuwe studiejaar behoefte aan een overzichtelijke agenda waarin ik alles kon neerzetten. Ik gebruik een Bullet Journal, maar zelf alle maand- en weekoverzichten maken vond ik te veel tijd in beslag nemen. Deze Brainboost planner is de oplossing voor mij! Ik laat je graag zien hoe handig deze planner is, zodat ook jij het komende jaar gestructureerd te werk kan gaan.

De planner begint met een pagina waarin je je persoonlijke gegevens kan opschrijven, om vervolgens te vertellen hoe de planner werkt. Zo geven ze goede tips hoe je deze planner kan gebruiken en weten ze heel anders te zijn dan een normale agenda. Er zijn verschillende overzichten die je kan gebruiken, waardoor je tot in detail je leven geordend kan inplannen. Ook zijn er een paar hersenspinselopschrijfruimtes waarin je wat notities kan opschrijven.

Als eerste zijn er maandoverzichten. Je schrijft zelf alle dagen op (erg handig, want de planner is dus niet gebonden aan bepaalde maanden, waardoor je op ieder moment kan beginnen met deze planner) en kan je afspraken opschrijven. Ook heb je To do-lijstjes, verbeteringen en dingen die je wel/niet wil doen. De blokjes zijn precies goed voor één dag, alles ziet er ook erg netjes uit!

Zo kan bijvoorbeeld je maandoverzicht uitzien. Ik ben hard aan de slag om al mijn afspraken en dergelijke op te schrijven, het werkt voor mij erg goed!

 Na een maandoverzicht is er ruimte voor een terugblik op de maand. Je hebt checklists, verschillende vakken waarin je reflecteert op de afgelopen maand en tips van Tim Hofman. De planner weet een mooie afwisselingen te maken naar serieuze reflecties, maar er is ook ruimte voor grappige vragen en lijstjes. 

Zo ziet bijvoorbeeld mijn terugblik eruit, maar die zal naarmate de maand vordert steeds meer gevuld worden. Ik vind de verschillende vakken erg handig en naast een serieuze terugblik kan je ook nog ontspannend te werk gaan door de Dingen-doen-voor-je-doodgaat-lijstjes van de maand, die erg grappig kunnen zijn.

   Er zijn ook drie stukken waarin Tim veel tips geeft over school, maar ook over inplannen. De meeste tips weet ik wel (ik ben ten slotte al student en heb wel veel ervaring met plannen), maar er zijn ook genoeg nieuwe dingen die ik zeker wil toepassen in de praktijk. Deze Boost je brein-pagina’s zijn zeker een goed hulpmiddel voor de mensen die wat beter willen leren. 

Daarna zijn er vele pagina’s vol weekoverzichten. Deze vind ik ook erg praktisch. Er is genoeg ruimte voor notities en het opschrijven van een duidelijke planning.

Zo ziet bijvoorbeeld mijn weekplanner eruit. Nu is het nog vrij leeg, maar ik vermoed dat vanaf september mijn agenda vol gaat zitten met vele afspraken, planningen voor mijn studie en meer.

  Tot slot is er een jaarlijkse samenvatting die ik volgend jaar zal gaan maken. Ik vind de verschillende vragen en overzichten erg leuk bedacht en divers, dus ik ben erg benieuwd wat hier uiteindelijk allemaal komt te staan! 

Tot slot zijn er genoeg stickers die in de loop van het jaar kan gebruiken. Dit kan je planner nog leuker maken. Daarbij hebben beide kanten ruimte om papier of je geodriehoek op te bergen, ook erg praktisch voor op school. Het enige nadeel aan de planner? Het is puur papier dat is gebonden door een ringband, waardoor de pagina’s al snel kunnen beschadigen. Voor de rest ben ik erg blij met deze planner, ik weet zeker dat het aankomende jaar vol structuur gaat zijn!

Ga jij ook deze Brainboost Planner gebruiken, of heb je genoegen met je eigen agenda?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.