Death Note

Vorig jaar had ik eens de eerste vier afleveringen gezien van deze anime en sindsdien wilde ik dolgraag de rest van de serie kijken. Dit kwam er steeds niet van, maar afgelopen maand kon ik de complete dvd-box lenen van een vriend, dus ik kon aan de slag! Als een enthousiaste fanboy ging ik Death Note kijken en keek ik hoe het verder ging.

Death Note gaat over een intelligente Japanse scholier, Light Yagami. Hij haalt goede cijfers en is de zoon van een rechercheur. Op een dag ziet hij op de grond een notitieboek liggen. Er staat ”Death Note” op en in het boekje staan bepaalde regels. Met dit boek kan je namelijk mensen vermoorden, door hun naam op te schrijven. Light probeert het eens uit en het lukt. Sindsdien gebruikt hij dit boekje om Japanse criminelen te vermoorden, zodat hij de god der gerechtigheid is. De Japanse politie merkt uiteraard dat vele Japanse criminele gevangenen plots sterven aan een hartaanval en ze huren een meesterbrein in genaamd L, die moet opsporen waar deze moordenaar is. Light denkt nooit gevonden te worden, maar L is erg slim en de twee proberen elkaar telkens een stap voor te zijn. De zoektocht naar Light wordt steeds heftiger en ingewikkelder…

Death Note is een erg spannende serie waarbij twee hyperintelligente mensen tegen elkaar strijden. Light doet er alles aan om niet gevonden te worden, maar L weet hoe hij mensen moet opsporen en komt steeds dichterbij Light. Het wordt een psychologisch spelletje, want Light moet bij elke actie overwegen hoe hij niet verdacht kan worden en hoe hij L op het verkeerde been moet zetten. Dit zorgt meestal voor ingenieuze en spectaculaire acties waar je zelf nooit aan zou denken. Ik vroeg me meerdere keren af hoe Light het in elkaar zou krijgen om zich uit een benarde situatie te raken. De spanning loopt vaak hoog op! Light komt steeds meer in de wereld van de opsporing en criminaliteit, wat ik erg gaaf vond.

Het minpunt aan deze serie? Ik vond de laatste tien afleveringen erg langdradig worden. Op een gegeven moment vond ik het welletjes, maar het duurde nog een tijdje voordat het verhaal werd afgerond. Vooral wanneer een bepaald personage van het podium verdwijnt, vond ik het niet meer interessant en keek ik puur verder zodat ik de hele serie zou hebben gezien. Het einde vond ik ook ietsje tegenvallen, het had naar mijn idee veel epischer gemogen. Death Note is wel een ontzettend spannende anime met een psychologisch randje, het is zeker een anime die je gezien moet hebben als je fan bent van Japanse series, alleen jammer dat deze serie op het einde wat tegenviel.

Heb jij al Death Note gekeken?

2 reacties

  1. Ik ben het eerste boek aan het lezen, het is niet iets wat ik achter elkaar lees. Telkens een aantal pagina’s of als ik even in een leesdipje zit. Maar ik vind het wel echt leuk. Maar de serie heb ik dus nog niet gekeken.

  2. Laatste paar afleveringen waren inderdaad een stuk minder. Verder is het echt een geweldige serie ;3

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.