Een tweedaagse citytrip naar Brussel

Begin september gingen mijn vriendin en ik een paar dagen naar Parijs, waar we ontzettend van hebben genoten. Op de terugweg naar huis hadden we nog een bestemming op de planning staan, namelijk Brussel! Mijn fangirl was hier een paar jaar geleden kort geweest voor de kerstmarkt, maar toen had ze weinig kunnen ontdekken van de stad. Dat gingen we nu dus samen doen, en daarbij probeerden we zo veel mogelijk geeky plekjes te vinden.

We verbleven bij het Meiniger Hotel, dichtbij station Brussel Midi-Zuid, waar de Thalys ook stopt. Het was een heel schoon hotel, het ontbijt was prima en het personeel was erg vriendelijk. Gewoon op loopafstand van het station, ideaal! Nadat we onze bagage hadden uitgepakt, vertrokken we richting de stad om wat geeky winkels af te gaan.

Nu zijn er genoeg geeky winkels in Brussel, maar waren onze ervaringen erg wisselend. De ene winkel had veel funko pops, andere winkels waren meer animegericht. Winkelpersoneel was wat kil, waardoor we in de meeste winkels geen prettige ervaring hadden. De volgende winkels vonden we wel erg leuk:

  • Waterstones. Deze zit meer ten noorden van het centrum, mooie collectie!
  • Pele-Mele had een grote collectie aan geeky spullen en strips, het personeel was alleen wat afstandelijk.
  • Winkel in de buurt van de Grote Markt waren ook prima. Japanse snackshops en winkel vol funko pops, daar konden we ons wel vermaken!
  • Standaard Boekhandel. Deze had nog een ruime collectie aan Engelse en Nederlandse YA-boeken.

Na het winkelen gingen we nog uit eten, maar later in deze blog zie je de plekken waar we hebben gegeten.

De Grote Markt is een veel bezochte plek onder toeristen, maar Manneke Pis is altijd wel omringd met toeristen. De Sint-Hubertus Galerijen zijn ook erg mooi, en bij dit winkelcentrum namen we nog een lekkere wafel. De stad is leuk om te verkennen, maar ik heb zelf het idee dat je maximaal twee dagen je er veel kan doen.

Ten noorden van het centrum heb je de kruidentuin van Brussel, een heerlijk rustige plek als je wil bijkomen van de drukte! Hier waren wij op de tweede dag in de ochtend, waar we alle mooie plekken van de tuin konden bekijken, met de grote gebouwen op de achtergrond.

Een enorme aanrader tijdens je bezoek aan Brussel is het stripmuseum. We waren van tevoren niet heel enthousiast. We waren bang dat het voornamelijk zou gaan om alle bekende strips van Vlaanderen, maar het was juist een heel gevarieerd museum over strips en alle verschillende werken die in binnen- en buitenland bekend zijn. Er is een gedeelte gericht op de Smurfen (inclusief miniatuurdorpje) en toen wij er waren (september 2021) was er een tentoonstelling van Koreaanse strips. De route was ook heel praktisch en onze verwachtingen waren erg overtroffen, we waren er drie uur lang!

Na het stripmuseum op de tweede dag, besloten dat we wat toe waren aan rust. De afgelopen dagen hadden we ontzettend veel gelopen, dus we wilden even uitrusten in een park. We liepen de Kunstberg op, waar je prachtig uitzicht had over de stad. Vanaf daar gingen we naar het Warandepark, waarin we een groot deel van de middag op ligstoelen konden zitten. Even een boek lezen in het zonnetje, heerlijk!

Tot slot nog een plek om te eten: de Beenhouwersstraat. Deze straat zit vol restaurants, voor ieder wat wils! Tijdens de eerste avond aten we bij Le Coin de l’Ecailler, en op de tweede dag aten we bij een Italiaans tentje iets meer richting de Grote Markt. Het eten was heerlijk en de prijzen waren ook prima, en aangezien het centraal ligt konden we erna snel terug naar het hotel via de metro!

Brussel is een mooie stad, maar na het fantastische Parijs was het iets minder indrukwekkend. Op het centrum ben je na twee dagen uitgekeken, dus mocht je een derde dag gaan, is het verstandig om met de auto iets verder van de stad andere bezienswaardigheden te bezoeken. Na Brussel konden we onze vakantie afsluiten, wat hebben we genoten! Ondanks de maatregelen hadden we een zonnige vakantie zoals vanouds meegemaakt, ik kan niet wachten om weer een vakantie te plannen!

Ben jij ooit in Brussel gezien, wat vind je zelf van de stad? Laat het me weten, en vertel gerust jouw tips voor een eventueel volgend bezoek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.