Eerste indruk: Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire

De Sint was dit jaar vrijgevig geweest, want ik kreeg namelijk Pokémon Alpha Sapphire 😀 Mijn Pokémonspel die ik als eerste uitspeelde was Pokémon Emerald, en Alpha Sapphire is een remake van de oude spellen Ruby, Sapphire en Emerald. Ik als enorme Pokémaniac vond het natuurlijk geweldig om dit spel te krijgen en ik heb al aardig wat uurtjes eraan besteed. Voor alle Pokémonfans die dit spel misschien ook willen kopen vertel ik alvast mijn eerste indrukken van het spel (ik ben nu ergens rond de derde gym dus heb nog niet al te veel gezien).

In Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire kom je weer in de regio Hoenn en krijg jij als trainer één van de drie starters: Treecko, Torchic en Mudkip (waarbij ik Mudkip heb gekozen). In jouw reis vecht je tegen andere trainers, vang je nieuwe Pokémon, vecht je tegen gyms om beter te worden en daarnaast moet je strijden tegen een slechte groep (team Aqua of Magma, ligt eraan welke versie je hebt). Het concept van Pokémon is in elk spel wel hetzelfde gebleven, maar het blijft leuk om te spelen!

En eindelijk, Hoenn is te zien in 3D! Het ziet er echt prachtig uit. De remake laat Hoenn van vele nieuwe kanten zien. Er is echt veel gedaan om de Pokémonwereld wat realistischer te maken, er zitten bijvoorbeeld wat Wingulls op het strand die wegvliegen als je op ze afloopt. Ook zijn er vele andere camerahoeken gebruikt waardoor je soms een prachtig uitzicht hebt op de plekken uit Hoenn.

De verhaallijn van Ruby/Sapphire hebben de makers goed aangehouden, hoewel er wat uitbreiding is op het verhaal, want er is namelijk een nieuw ”hoofdstuk” bijgekomen, maar zo ver in de game ben ik nog niet. Ik had wel telkens weer herkenning van het spel Emerald, heel veel dingen uit de oude spellen kwamen aan bod en de nostalgie kwam weer helemaal terug! Ook zijn er in dit spel Mega Stones te vinden waardoor je weer nieuwe Pokémon een mega-evolutie kan laten geven, die heel gaaf zijn geworden!

De Pokénav, het handige apparaat wat je meehelpt tijdens je avontuur, bevat ook veel nieuwe opties waar ik heel enthousiast over ben. Ten eerste heb je dezelfde opties om online te komen die Pokémon X en Y ook hebben, maar ze hebben ook een nieuwe optie toegevoegd. Pokémon met een speciale move of ability kan je opsporen door een soort Pokéradar. Deze Pokéradar laat ten eerste weten of je al alle Pokémon in een gebied hebt gevangen, en daarnaast spoort hij dus bijzondere Pokémon op. Je moet dan ook sluipen naar het desbetreffende grasplekje waar de Pokémon schuil houdt. Dit vind ik een goede toevoeging aan het spel en is ontzettend handig als je bijzondere Pokémon wil hebben (mijn eerste Pokémon die ik met behulp van dit apparaat vond was een Poocheyena met de move Fire Fang, die hij normaal niet zou hebben op dat level).

Als laatste heb ik nog de Pokémon Contests ontdekt, en die zijn best leuk! Het schijnt dat het nog redelijk makkelijk is om te winnen als je je Pikachu (die je krijgt!!!) op een bepaalde manier traint en zo alle Contests kan halen. De contests gaan ongeveer hetzelfde als in Ruby/Sapphire/Emerald, maar nu met wat meer spektakel!

Dit zijn de eerste dingen die mij zijn opgevallen aan het spel. Mijn neefje heeft van de Sint de strategy guide gekregen en ik zag nog genoeg andere nieuwe dingen voorbij komen, dus mocht ik weer veel dingen hebben ontdekt, maak ik er uiteraard weer een nieuwe post over 🙂

Mocht je me als vriend willen toevoegen op de DS, dit is mijn friendcode: 4484-9091-3164. Laat gerust jouw friendcode achter zodat ik je kan toevoegen! Hierdoor zouden we met bepaalde spellen tegen/met elkaar kunnen spelen (zoals Pokémon ruilen/vechten in dit spel of in Pokémon X/Y).

En als afsluiter, mocht je benieuwd zijn hoe ik reageerde op mijn eerste momentjes in Hoenn, Danisnotonfire heeft ook zijn eerste minuten bij dit spel opgenomen en mijn reactie is ongeveer precies hetzelfde (de eerste 2 minuten bekijken zegt eigenlijk al genoeg, maar de hele video afkijken kan je uiteraard doen 😛 )

Ben jij van plan om Pokémon Omega Ruby of Alpha Sapphire te kopen?

3 reacties

  1. Dat klinkt wel vet :p ik denk dat ik ook maar weer eens aan de Pokémon ga. Moet HG nog uitspelen 😀

  2. Ik speelde vroeger keiveel pokemon, maar ik heb geen 3DS… dus jammmmmmer.

  3. Ik speelde altijd graag Pokémon op mijn DS, maar heb de 3DS helaas niet. Misschien stiekem van mijn broertje lenen ��

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.