Elfen Lied

In het begin van mijn animeverslaving kon ik een anime lenen van een vriend van me die een grote collectie aan anime in zijn kast heeft. Zijn vriendin zei dat ik Elfen Lied moest kijken en zo geschiede. Ik ging Elfen Lied kijken met daarin totaal geen idee waar het over ging. Er werd me al wel verteld dat Elfen Lied veel naakt en bloed bevatte, maar dat het verhaal wel goed is. Ik was benieuwd en begon Elfen Lied te kijken…

Het verhaal

Elfen Lied is een redelijk schokkend en akelig verhaal. Een meisje met roze haar en kleine hoorns op haar hoofd ontsnapt uit een soort gevangenis. Hoe ze dit doet? Alle mensen die in een straal van 2 meter in de buurt zijn, kan ze met telekinetische gave vermoorden. Vele bewakers uit de gevangenis beschieten haar met kogels, maar door haar gave weet geen enkele kogel haar te raken en ze weet te ontsnappen uit deze inrichting. De gevangenis zat op een eiland en ze zwemt naar het vaste land, waar ze Kouta en Yuka, twee studenten. Het meisje, genaamd Lucy, die eerst zo gewelddadig was in de gevangenis, heeft nu een geestelijk denkvermogen van een kind van vijf jaar oud en kan alleen ”Nyuu” zeggen. De twee studenten, een jongen (Kouta) en zijn nichtje Yuka, nemen het meisje mee naar huis, niet wetende dat ze een gevaar voor de mensheid is…

 

Niet bedoeld voor jonge kijkertjes

Al snel kwam ik erachter dat de dingen die me werden verteld over deze serie waar zijn, Elfen Lied bevat veel naaktheid en behoorlijk wat gewelddadige scènes. Lucy, het meisje met de abnormale gave, is in het begin van de serie naakt en is dit ook maar al te vaak. Zelf vind ik dat niet echt een goede toevoeging aan het verhaal, maar goed, de makers zijn Japanners, die zijn zo apart dat ze er wat naaktheid in stoppen. Het is iets Japans, dus daar probeerde ik me snel overheen te zetten.

Er is een grote dosis aan geweldig en je moet veel bloederige stukken verwachten in deze serie. Veel mensen worden met gemak onthoofd en lichaamsdelen worden zo maar verscheurd. Het is dus zeker niet de meest vrolijke serie, veel scènes waren niet fijn om naar te kijken, vooral door de grote dosis aan spanning en de akelige manier van vermoorden. Het gaf wel heel veel actie en de uitkomst van een gevecht was telkens onvoorspelbaar, waardoor je zeker door wilt kijken. Deze anime is 13 afleveringen en je kijkt het ook met gemak in één keer af.

Maar dat verhaal…

De eerste paar afleveringen gaven nog niet al te veel weg. Personages werden geïntroduceerd en relaties worden ontwikkeld, maar je ziet er nog weinig verband in. De personages waren wel heel interessant en houden je aandacht vast. Lucy is soms heel kil, maar dan kan ze opeens overstappen op de onnozele persoonlijkheid. Het was soms heel verwarrend om te zien, wie is Lucy nou precies en hoe is ze ontstaan?

Alles wordt langzamerhand steeds duidelijker en wordt het verhaal steeds completer. Er is nog een heel verleden van bepaalde personages waarvan je in het begin nog niks weet, maar later pas te zien krijgt waardoor je flink verbaasd wordt. Alle personages zijn verbonden met elkaar in zekere zin en die ontknoping is fantastisch om te zien. Het maakt echt een hele indruk op je en ik moet zeker mijn complimenten geven aan de makers die het verhaal hebben bedacht, ze hebben echt iets sterks neergezet.

 

Elfen Lied heeft dan wel veel naaktheid en geweld, als je daar niet al te veel op let, zie je er een prachtig verhaal achter. Elfen Lied begint als één groot mysterie, maar uiteindelijk wordt alles opgelost en kan je niks anders doen dan met open mond naar de serie kijken. Vooral het einde wist mij helemaal stil te krijgen, ik wist achteraf gewoon niet wat ik moest doen! Boos zijn? Gelukkig? Nee, ik was zo verward en verloren, want deze serie laat uiteindelijk een diepe indruk op je achter. Mijn tip: Even verder kijken dan de Japanse tint van het bloederige en naakte randje en je gaat deze serie erg goed vinden.

2 reacties

  1. JOOOST. Ik wil ook Anime gaan kijken, klinkt zo tof! Maar wat is een goede serie om mee te beginnen?

    1. MEEERRRIIIITTTHHHH Ga Fullmetal Alchemist Brotherhood kijken, dat was ook mijn eerste anime en zeker mijn favoriete anime tot nu toe 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.