Filmrecensie: A Whisker Away

Netflix is de laatste tijd erg goed bezig met het opzetten van films en series die niet automatisch worden gemaakt in de Verenigde Staten of Engeland. Niet-Engelstalige werken van Netflix komen steeds vaker online, zoals anime uit Japan! A Whisker Away is een animefilm waar ik naar uitkeek in juni, dus ik besloot hem snel te zien toen hij online kwam te staan. Kattenliefhebbers opgelet, want deze film draait vooral om katten!

Bron: IMDb

Miyo Sasaki is een meisje die vaak zichzelf onbegrepen voelt door haar klasgenootjes, maar wel een klasgenoot in het vizier heeft. Ze is verliefd op Kento Hinode, maar als meisje weet ze nog niet zijn aandacht te krijgen. Toch weet ze een manier om hem beter te leren kennen, want door een speciaal masker kan ze transformeren tot een kat! Kento Hinode vindt haar als kat erg lief en hij vertelt haar veel van zijn geheimen. Maar goed, Kento moet haar wel leuk vinden als ze een meisje is. Miyo bedenkt een plan om het hart van Kento te winnen, maar dat kan nog eens heel moeilijk worden als de scheiding tussen kat en mens lijkt te verdwijnen…

Bron: IMDb

Ik ben zelf een enorme animeliefhebber en aangezien ik een week in Tokyo ben geweest, geniet ik altijd enorm van de omgeving van Japan in animatievorm. Ook in deze film was dat erg fijn om te aanschouwen, de makers hebben op visueel gebied echt een pareltje neergezet. Er is een mooi contrast tussen de sfeer in de school van Miyo en Kento en de sfeer van de kattenwereld van Miyo. Het fantasyrandje van het transformeren tot een kat weet heel goed te matchen met het alledaagse leven in Japan, wat de film een magisch gevoel geeft. Mocht je houden van katten, kijk je in ieder geval je ogen uit tijdens het zien van deze film! Miyo als kat ziet er zeer aandoenlijk uit, wat niet volledig past bij haar eigenzinnige karakter.

Bron: IMDb

Miyo is een meisje die op het eerste gezicht wat vreemd lijkt. Ze doet erg uitbundig, wat vaak niet wordt gewaardeerd door haar klasgenoten. Je kan haar op het begin heel apart vinden, maar gaandeweg het verhaal merk je dat Miyo juist met veel dingen worstelt en zich erg onbegrepen voelt. Je leeft steeds meer met haar mee, zeker wanneer er grote problemen aan de orde komen die het leven van Miyo enorm zullen beïnvloeden. Halverwege de film had ik gewoon geen flauw benul hoe dit verhaal op een goed einde moest komen, het verhaal had zeker geen voorspelbaarheid. Er was ook een plottwist die ik zeker niet zag aankomen, wat een hele interessante wending bracht in het verhaal.

Bron: IMDb

Voor zowel de ervaren als beginnende animekijker is deze film zeker aan te raden. Geniet van een Japans alledaags sfeertje, gecombineerd met de magische wereld van de katten! Het verhaal weet je aandacht steeds meer te pakken, weet niet voorspelbaar te zijn en heeft wat mij betreft ook een erg mooi einde. Het is haast een combinatie van Spirited Away met katten, hoewel de originaliteit niet op een enorm hoog niveau staat. Dit mag Netflix wel vaker doen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.