Filmrecensie: Allegiant

Allegiant draait in de bioscopen, het eerste deel van het derde deel in de Divergent-trilogie. Ik had wat gemengde gevoelens toen ik namens Best of YA Promoteam naar de perspremière mocht. Samensmelting (het derde deel in de Divergent-trilogie) vond ik een goed boek, maar dit boek zou je niet in twee delen kunnen splitsen voor twee lange films. Na het zien van Insurgent kreeg ik al aardig het idee dat de films heel anders zouden zijn dan de boeken, dus ik probeerde al vanaf het begin niet aan het boek te denken en vooral te focussen naar de kwaliteit van de film zelf. Een verstandige keuze, want daardoor vond ik Allegiant een spectaculaire film!

MV5BY2JhMTAxZWUtN2RhNi00YjZmLWFlZTYtZGMxNzkwNThmNzJlXkEyXkFqcGdeQXVyMzQ1MzUwMTE@._V1__SX1303_SY547_

Na de gebeurtenissen van Insurgent weten de mensen van Chicago dat er mensen buiten de muur zijn en dat de hele stad is opgezet als experiment. Tris is degene die de grote test heeft doorstaan en de bevolking kan eindelijk naar buiten. De moeder van Four, de nieuwe leider van de stad, wil niet dat er mensen zich buiten de muren bevinden en daarnaast bestraft ze de mensen die hebben samengewerkt met Jeanine op brute wijze. Tris zelf probeert zich afzijdig te houden van de hele situatie en gaat er alles aan doen om buiten de muren te komen. Maar wat schuilt er achter de muur? Hoe ziet het er daar uit, zijn er nog andere levende mensen en mochten die er zijn, hebben zij wel goede bedoelingen?

 

Allegiant is een film die je los moet zien staan van de boeken, waardoor je een geweldige film gaat zien. De film duurt twee uur, maar ik had het idee dat het zo voorbij ging. Sterker nog, het had van mij nog langer mogen duren! De film draaide om antwoorden, actie, gevechten en het vinden van betrouwbare personen waarop je kan bouwen. De film is vrij onvoorspelbaar en hoewel ik wat punten zag die ook te vinden waren in het boek, was de film een vrij nieuw concept, de film was epischer dan het boek. Ik bleef constant geboeid door alle actie in de film. Het filmwerk is weer indrukwekkend en ik ging vaak even verzetten als er weer iets spannends gebeurde. Sommige shots uit actiescènes vond ik wat cliché (het stukje met de vliegende auto, kom op…), maar over het algemeen waren alle actiescènes goed opgezet en genoot ik met volle teugen.

MV5BMjEyOTI3NDQwN15BMl5BanBnXkFtZTgwNjExOTIwODE@._V1__SX1303_SY591_

Het acteerwerk werd naar een hoger puntje gedreven in Allegiant. Tris en Four groeien echt in deze filmreeks, ze worden steeds sterker, wijzer en meer vastberaden. Beide acteurs speelden met veel gevoel en lieten zien dat ze al veel ervaring hebben opgedaan in de vorige films. Peter (Miles Teller) was in deze film echt fantastisch en voegde zo veel humor toe. In de vorige films kon ik al vaak genoeg lachen om Peter. Op het ene moment is hij een enorme klootzak en verraadt hij de hele boel, op andere momenten helpt hij juist de groep. Het is echt een geweldige en sarcastische gladjakker, hij zou echt moeten beloond worden met awards door deze film!

 

Een groot pluspunt van Allegiant waren de nieuwe plekken die je gaat zien. De wereld buiten de muren van Chicago is heel indrukwekkend, je ziet eindelijk hoe het verleden het huidige tijdperk heeft beschadigd en hoe de technologie eruit ziet. Er gaat echt een nieuwe wereld voor je open, ik keek mijn ogen echt uit door alle nieuwe locaties in de film!

MV5BMjE2NjgxOTgyOF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTAzOTU2NzE@._V1__SX1303_SY547_

Ik vond het heel raar dat het derde boek in tweeën is gedeeld voor de films, maar nu ik alle aanpassingen heb gezien vind juist een goede keuze. Ik wil bijna zeggen dat ik de film gewoon beter vind dan het boek! Allegiant is wat anders dan het boek, maar geeft je net meer die actie en die adrenalinekick waar je op had gehoopt! De afsluiter van de film laat nog genoeg filmmateriaal over voor de laatste film, die waarschijnlijk een flinke knaller gaat worden! Ren dus snel naar de bioscoop en ga hem ook kijken!


3 reacties

  1. Muhhh, ik wist helemaal niet dat ‘ie in tweeën gesplitst zou worden D: Nu ben ik wel een beetje minder excited om hem te gaan zien.

  2. Ik heb hem gister gezien met mijn vriend, en ik vond hem niet zo leuk. Het voelde zo… ‘net niet’.

  3. Ik ben zó blij met deze recensie. Ik ben namelijk zo bang dat Allegiant gaat tegenvallen. Ik vond de trailers al niks. Maar jouw review geeft me weer een beetje hoop!
    Als het goed is ga ik de film morgen zien, dus ik ben echt heel erg benieuwd.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.