Filmrecensie: Big Hero 6

Animatiefilms, de meeste films in dit genre vind ik leuk, maar Big Hero 6 is echt TOF! Ja, TOF in hoofdletters, want ik heb anderhalf uur flink zitten te genieten van deze film. Disney heeft een geweldige film gemaakt, één van mijn favoriete animatiefilms, dat had ik al besloten na de eerste paar minuten!

Het verhaal speelt zich af in San Fransokyo, een combinatie van San Francisco en Tokyo. Hero, een veertienjarige jongen, is heel intelligent en woont samen met zijn broer Hiroshi bij zijn tante. Hero is dol op het maken van robots en doet hier ook gevechten mee, waar hij veel geld aan verdient. Dit is wel illegaal en Hiroshi neemt Hero mee naar zijn universiteit, waar hij zijn vrienden voorstelt. Hiroshi wil dat Hero ook gaat studeren en het criminele leven achter zich laat. Hiroshi werkt zelf aan een EHBO-robot genaamd Baymax. Wanneer Hero gaat proberen om op de universiteit te komen, gebeurt er iets ergs en moet Hero samen met Baymax, de zachtaardige hulprobot, uitzoeken wat er is gebeurd. Ze moeten superhelden worden om deze zaak tot een goed einde te brengen…

 

Ik ben een grote fan geworden van dit verhaal, want het zit zo goed in elkaar. Het verhaal begint al met wat actie waar Hero op een geweldige manier wordt geïntroduceerd. Hij is een slimme en tikkeltje brutale jongen die niet wijkt voor gevaar. Hierdoor is er veel spanning in het verhaal en zit de film uiteindelijk vol met toffe gevechten waarin soms geen uitweg mogelijk lijkt te zijn. Deze film zit vol fantasierijke situaties en actiescènes! De film heeft wel een rustige opbouw, personages worden goed geïntroduceerd en zijn vrolijk, vol humor, typerend en met een flinke dosis energie. Er zit wat tragedie in het verhaal, maar ook zo veel humor dat ik vaak heb moeten lachen. Ook was de grote vijand in het verhaal een personage wat ik niet aan had zien komen, terwijl ik normaal wel enig idee heb wie de grote schurk zal zijn.

 

De EHBO-robot Baymax was heel geweldig, het is een robot die niemand kwaad wil doen en dat zorgt voor veel hilarische scènes. Hoewel Baymax bestaat uit gegevens, weet hij toch heel menselijk te zijn, op de meest zachtaardige manier. Ik wil ook mijn eigen Baymax! Hij bedoelt alles zo goed maar kan er toch vaak een puinhoop van maken, wat hem heel onschuldig en grappig maakt.

De animatie is zo vet, de kleuren spatten van het beeldscherm af, de film is vol kleur en is fantastisch om alleen al te zien. San Fransokyo ziet er heel cool uit, het heeft wat futuristisch met veel vrolijkheid. Daar zou ik wel willen wonen! De film bevat vele plekken die me hebben verbaasd door hun schoonheid, ik keek echt mijn ogen uit!

 

Big Hero 6 ga ik waarschijnlijk meerdere keren herkijken (wie biedt zich aan om mee te kijken?), want deze spetterende film heeft mij omvergeblazen. Het is een verhaal vol humor en ruige actie, maar het leert je ook veel over vriendschap, familie en hoe sommige mensen toch grote helden kunnen zijn. Een film voor het hele gezin!

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Geweldige film. Moest wel even traantje weg pinken 😉

  2. Ik heb ook een recensie geschreven voor Big Hero 6. Wij vonden hem ook geweldig! De kids vragen telkens wanneer hij op DVD of Blue Ray uitkomt, hij gaat hier ook nog vaak gekeken worden.

  3. Toffe film ja ^^

  4. GEWELDIGE FILM! Stiekem al twee keer gezien, tranen gelaten van het lachen. Wauw, dit is een prachtige film!!!

  5. Ik kijk graag mee! Ik vond Baymax echt geweeeeldig <3

  6. ik kan maar niet genoeg krijgen van deze film , heb m op korte tijd nu al twee keer gezien

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.