Filmrecensie: Charlie and the Chocolate Factory

Deze week was Charlie and the Chocolate Factory op tv. Het is een soort traditie bij ons in het gezin dat we elke keer naar deze film kijken als hij op tv verschijnt, dus ook deze week zaten we voor de buis. Na tien keer deze film te hebben gezien, vind ik hem alsnog geweldig. Check hier de IMBd pagina.

Charlie and the Chocolate Factory ken je wellicht van het gelijknamige boek en de film uit 1971. Tim Burton heeft in 2005 een eigen en nieuwe versie van dit boek gemaakt en ik ben echt weg van deze film!
Waarschijnlijk ken je verhaal wel rondom Sjakie en de Chocoladefabriek. Willy Wonka, een beroemd chocolatier, nodigt na jaren vijf kinderen uit voor een rondleiding in zijn geweldige fabriek. Je kan één van deze vijf kinderen worden door één van de gouden kaarten te vinden in een chocoladereep. Charlie/Sjakie is een arm jochie die in een klein huis woont met zijn ouders en grootouders. Charlie zou dolgraag een gouden kaart winnen, maar hij krijgt maar eens in het jaar een reep wanneer hij jarig is. Andere kinderen op de wereld vinden de kaarten, en elk kind is afschuwelijk. Charlie weet wonder boven wonder de allerlaatste kaart te bemachtigen en samen met zijn opa gaat hij de rondleiding tegemoet. Wonka geeft ook een fantastische prijs aan één van de kinderen.

Hoewel deze film wel veel verschillen heeft met het boek, vind ik dit toch een geweldige versie. Willy Wonka wordt gespeeld door Johnny Depp en hij speelt Wonka fantastisch! Hij zet een andere Wonka neer en wat heb ik genoten van zijn acteerwerk! Ook alle andere acteurs zijn stuk voor stuk uniek en brengen zo veel energie in deze film!
En wauw, de chocoladefabriek is zo mooi en fantasierijk! Ik denk dat iedereen na het zien van deze film wel elke hoek van deze fabriek zou willen ontdekken, er is zo veel te zien, de kleuren spatten gewoon van het scherm! Tim Burton weet als producer een perfecte combinatie neer te zetten tussen mooi, komisch en een beetje creepy. Als klap op de vuurpijl zijn de liedjes in deze film geweldig, zelfs in het Nederlands!
Deze film bevat dus genoeg humor, maar Wonka heeft ook een achtergrondverhaal wat deze film tot een knusse en winterse familiefilm maakt. Het is dus ideaal om deze film te bekijken tijdens de kerstvakantie om helemaal in de wintersfeer te komen 🙂

Heb jij Charlie and the Chocolate Factory gezien en welk snoep zou jij nou ooit willen proeven?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik weet nog goed dat ik vroeger niet geloofde dat Wonka door Johnny Depp gespeeld werd, omdat hij totaal niet op de Johnny in Pirates of the Carribean leek :’)

    1. Haha, hij ziet er inderdaad wel heel anders uit 🙂

  2. Oké ik durf dit bijna niet toe te geven, maar ik heb dit boek nog nooit gelezen. Ik ben enorm fan van Roald Dahl. Ik denk dat het komt doordat ik als kind die Oompa Loompa’s zo eng vond.
    Toevallig heb ik de film van de week ook gezien. Enrico kende het hele verhaal niet dus het werd wel eens tijd!

  3. Deze film kijk ik net als Narnia ieder jaar weer als ze rond kerst op tv komen. De nostalgie weet me altijd in een kerststemming te brengen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.