Filmrecensie: Demon Slayer Mugen Train

Demon Slayer is een erg spannende anime over een jongen die een oplossing probeert te vinden voor zijn zusje, zij is namelijk een demon geworden. Tanjiro leert bepaalde vechttechnieken met zijn zwaard en komt naast gevaarlijke demons andere demon slayers tegen. Het eerste seizoen wist mij te amuseren door de indrukwekkende gevechten, en na dit seizoen konden we verder met een film. Mugen Train is het vervolg op het eerste seizoen en heeft vele records verbroken in Japan qua bioscoopbezoeken, en nu is de film ook te zien in Nederland. Nu we weer naar de bioscoop kunnen, konden we deze film niet aan ons voorbij laten gaan!

Bron: Pathe

Tanjiro is samen met zijn vrienden meegegaan op de Mugen Train, een trein waar de afgelopen tijd tientallen mensen in zijn verdwenen. Daar spreken ze met de Flame Hishara, Kyojuru Rengoku, die aanbiedt om hen te training zodat ze nog betere demon slayers worden. Ze zijn erg blij, maar dit is van korte duur. Door een kwaadaardige demon worden ze in slaap gebracht en verkeren ze in fijne dromen, niet wetende dat hun dromen hun dood kunnen betekenen… Kunnen ze de demon die de trein terroriseert uitschakelen voordat het te laat is?

Deze film is een direct vervolg op het eerste seizoen, waarin je Tanjiro en zijn vrienden volgt in een trein waarin veel mensen zijn vermist. Na een korte introductie met Rengoku kan de spanning beginnen en zie je het plan dat de demon heeft bedacht om de demon slayers uit te schakelen. De demon slayers zijn namelijk in slaap gevallen in mooie dromen, terwijl iemand anders een poging doet om hen uit te schakelen. Die mooie dromen zijn voor sommige demon slayers erg grappig, terwijl Tanjiro’s droom erg hartverscheurend is. Ook Rengoku’s droom zorgt ervoor dat je deze nieuwe held snel leert kennen, waardoor je een goed kijkje krijgt in het hoofd van de personages. De spanning neemt steeds verder toe en hoewel ik bang was dat de film niet zo spannend zou worden met alleen een setting van de trein, wist het mij van begin tot eind te amuseren.

Bron: Filmvandaag

De special effects waren af en toe heel indrukwekkend, het was overduidelijk een hoger niveau dan de anime. Aan de andere kant vond ik bepaalde effecten (voor de mensen die het hebben gezien: iets met klodders vlees) juist niet passen bij de tekenstijl, waardoor ik de actiescènes niet heel lekker vond lopen. De makers hebben in ieder geval geëxperimenteerd, maar vaak was dit wel een succes door een paar verbluffende beelden waarin de demon slayers de meest spectaculaire trucs wisten te vertonen.

Hoewel ik de film vrij spannend vond, was het helaas niet de kijkervaring die ik had verwacht. Dit komt namelijk door het volgende. De meeste animefilms zijn niet canon: het zijn films waarin de personages in een andere setting terecht komen en waarin de film geen invloed heeft op de originele verhaallijn. Met animefilms krijg je vaak een uitstapje te zien van de personages en krijg je een heel nieuw verhaal, maar Demon Slayer Mugen Train wijkt hier vanaf. De film is namelijk een direct vervolg op seizoen 1 en volgt ook exact de manga. Daardoor was dit niet echt een film, maar meer een verzameling van vijf à zes afleveringen die je in het tweede seizoen zou zien, maar dan met een iets hoger budget en iets betere kwaliteit. Het einde vond ik daardoor ook totaal niet passen bij een film, en eindigde ik de film met een vrij somber gevoel.

In Japan is er een hele hype rondom deze anime en werd de film keihard geprezen, maar ik heb helaas een andere mening. Deze film voelde juist als flink cashen voor de makers, omdat je als fan de film moet hebben gezien mocht je seizoen 2 gaan kijken. Het verhaal was tof, maar past niet in de vorm van de film. Ik had juist een film willen zien waarin de personages een totaal nieuw en origineel verhaal beleefden (zoals de films van My Hero Academia), zodat je hiervan kon genieten naast de anime die de verhaallijn van de manga volgt. Hoewel ik genoot van de actie en de personages, krijgt deze film van mij een magere 6. Mocht je nog de film willen zien na mijn recensie, check dan vooral de bioscoop bij jou in de buurt zodat jij hem ook kan bekijken!

Wat vond jij van deze film? Laat het me vooral weten, want ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van mensen die wel erg positief zijn over de film!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.