Filmrecensie: Detective Pikachu

Een paar maanden geleden speelde ik Detective Pikachu uit, een game op de Nintendo 3DS over Tim Goodman die samen met een pratende Pikachu een geheimzinnige zaak moet oplossen die een connectie heeft met zijn vermiste vader. Ik vond de game heel tof, dus ik was erg benieuwd hoe de film zou zijn. Met Ryan Reynolds zit je naar mijn idee al goed! Hoe zou een live action-film zijn over Pokémon? Daar kwam ik woensdag achter!

 

Detective Pikachu gaat over Tim Goodman, een jongen die niet zoals iedereen een partner Pokémon heeft. Hij woont in een dorpje bij zijn oma bij een verzekeringsmaatschappij, terwijl zijn vader een detective is in Ryme City. Tim vermaakt zich wel, maar moet richting Ryme City gaan omdat zijn vader overleden blijkt te zijn. Wanneer Tim het appartement van zijn vader betreedt, ontmoet hij een Pikachu, waar alleen hij mee kan praten. Deze Pikachu weet niks meer van zijn verleden en samen komen ze erachter dat de vader van Tim achter een belangrijke zaak zat. Kan Tim deze zaak oplossen, samen met Pikachu? Het lot van Ryme City ligt in hun handen…

Het eerste waar ik meteen aan dacht toen ik de film begon te kijken was: dit is waar ik al die tijd op hoopte. Ik zag namelijk realistische Pokémon! Het is prachtig om onze wereld ondergedompeld te zien worden vol Pokémon. Wat waren ze toch allemaal goed gemaakt! Op maar een paar momenten na in de film voelden de Pokémon levensecht aan. Je ziet dat de makers hier ontzettend veel werk in hebben gestopt. Haren, huid, schubben en meer, elke Pokémon zat vol detail. Ik zou maar al te graag in die wereld willen lopen en hoop ook zeker dat er ooit in de verre toekomst een Pokémongame komt met deze graphics. Ook was de keuze van Pokémon ook erg doordacht. Een paar nieuwe Pokémon kwamen in beeld, maar vooral de oude generaties werden goed belicht om de oudere fans te plezieren.

 

Het verhaal vond ik ook erg leuk. Het had wat gelijkenissen met de game, maar er zijn zeker veel aanpassingen aangebracht. Het verhaal was spannend, had lekker veel actie, een dramatisch tintje en ook veel humor. Bepaalde plotwendingen aan het einde zagen ik en anderen ook wel aankomen, maar dat deed niet af aan het kijkplezier. De vele Pokémon wisten veel humor te brengen in het verhaal, aangezien ze elk hun eigen uitgesproken karakter hebben. Ook was ik erg tevreden over het einde. De game is nogal open bij de ontknoping, maar hier weten ze al je vragen goed te beantwoorden. Er is al een vervolg aangekondigd, maar ik zou ook vrede hebben als er na deze film geen vervolg komt (maar dan wil ik het liefst wel weer een live-action film, maar dan met een ander verhaal!).

De auteurs vond ik ook erg tof. Ryan Reynolds als Pikachu is een geweldige zet. Ryan weet veel energie aan Pikachu te geven en af en toe kon ik me helemaal verbeelden dat Ryan los gaat in de studio terwijl hij de stem van Pikachu inspreekt. Justice Smith als Tim Goodman was ook erg fijn, hij wist de humor, ernst en drama goed met elkaar te combineren. Katherine Newton als Lucy (een journalistiekstagiaire die alles wil weten over de zaak van de vader van Tim) vond ik alleen niet zo. Ze had een hoge dunk van zichzelf en hoewel ze wat loskwam gaandeweg de film, kreeg ik geen connectie met haar.

 

Ik heb echt genoten van de film. Ik ben zelfs gisteravond nog een keertje geweest! Deze film is een verademing voor de Pokémonfans. De film bevat humor, een vermakelijke verhaallijn, lekker veel actie en Pokémon die grandioos zijn geanimeerd. Ik wil dus zeker meer live-action films zien van Pokémon, want dit detailwerk schreeuwt gewoon om meer films. Ik raad je deze film dus van harte aan, ga dat zien!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.