Filmrecensie: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Bij de tijd dat deze recensie online staat ben ik al drie keer naar de film Fantastic Beasts and Where to Find Them geweest. Drie keer? Ja, drie keer, want ik kan er geen genoeg van krijgen! Ik keek al een lange tijd uit naar deze film en ik was heel benieuwd wat de makers van dit nieuwe verhaal hebben gemaakt in de tovenaarswereld. Terug naar de jaren ’20 in New York met Newt Scamander en zijn magische wezens, dat wordt nog eens wat!

 

Newt Scamander komt met zijn koffer aan in New York. Hij heeft een bepaald doel in de Verenigde Staten, maar het magische systeem in New York is heel anders. Door de problemen die de slechte tovenaar Grindelwald heeft veroorzaakt is het ministerie wat strenger en zijn er zelfs Dreuzels (of zoals ze ze in Amerika noemen: Nomagies) die vermoeden dat er heksen bestaan. Wanneer een Sniffler (een soort mol die verzot is op goud en sieraden) bij een bank ontsnapt uit de koffer, stuit Newt op Kowalski, een simpele fabrieksarbeider die een bakkerszaak probeert te starten. Per ongeluk worden de koffers van Newt en Kowalski verwisseld en ontsnappen er meer fabeldieren die de stad van New York op stelten zetten. Of is er meer aan de hand?

Fantastic Beasts and Where to Find Them voelt als thuis komen, maar dan met nieuw meubilair. Je wordt snel weer gezogen in de magische wereld van Harry Potter, maar door de nieuwe locatie en het verleden krijgt het toch een hele nieuwe lading. New York is heel anders dan Londen, maar is net zo mooi. De sfeer van de jaren ’20 komt duidelijk naar voren, de hele aankleding is zo leuk gedaan!

Deze film (en de vier delen die hierna komen) zijn natuurlijk gebaseerd op het studieboek dat de leerlingen van Zweinstein moeten lezen, maar nu krijg je het hele verhaal achter Newt te zien. Ondanks dat je als een echte Potterhead veel weet over deze fandom, kom je toch weer nieuwe dingen tegen in deze film. Ik was vaak verbaasd door nieuwe informatie en de plottwists zijn echt heel goed verwerkt in het verhaal (hoewel ik de grote plottwist al vanaf het begin zag aankomen, maar dat bedierf de pret totaal niet).

De film is een mooie mix van magie, verleden, ontzettend veel humor (ik heb vaak hardop moeten lachen in de bioscoop) en een tikkeltje romantiek. Dit komt mede door de geweldige acteurs in de film. Newt (Eddie Redmayne) is een aandoenlijk personage die mij af en toe aan mij deed denken (daarom zitten we ook allebei in Hufflepuff). Je ziet duidelijk dat Newt niet echt in een bepaald groepje hoort (zelfs in de tovenaarswereld zit hij niet volledig op zijn plek), maar je sluit hem sowieso in je hart. Hij is beleefd, heeft een groot hart voor zijn fabeldieren en wekt veel sympathie bij de kijker op. Kowalski is een heel grappig mannetje en zal meerdere keren een glimlach op je gezicht bezorgen. Ook wil ik even zeggen dat ik familie ben van De Graaf, aangezien dat de achternaam is van mijn moeder. Ik geef de keuze aan jou of dat een goed of slecht teken is.

 

Fantastic Beasts and Where to Find Them is één van mijn favoriete films geworden en ik hoop hem nog heel vaak te gaan zien. De film is grappig, spannend, magisch en ontroerend. Ik kan niet wachten op de volgende films (aangezien ik niet echt een idee heb waar de volgende films over zullen gaan). Een dikke aanrader dus!

3 reacties

  1. Fantastic Beasts and Where to Find Them is fantastisch (pun intended)! Op dit moment heb ik het nog maar één keer gezien, maar een tweede staat al op de planning. 🙂
    Heb jij het ook zo moeilijk om anderen die deze film nog niet hebben gezien niet per ongeluk te spoilen?

    1. Haha, ik ben altijd aardig voorzichtig als het om spoilen gaat, is tot nu toe niet gebeurd!

  2. wow dit lijkt me een hele gave film zeg! Ik wist niet dat er ook vervolg was op de Harry Potter cyclus? Ik kan niet wachten om deze film ook te gaan zien!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.