Filmrecensie: Five Feet Apart

Vanaf vandaag kan je de bioscoop bezoeken om Five Feet Apart te zien, een film over twee pubers met taaislijmziekte. Ook is hier een boek van, dus je kan van tevoren al lezen over het verhaal! Afgelopen maand mocht ik namens de uitgeverij van Vijf stappen van jou naar de voorvertoning, dus ik heb de film een tijdje geleden al kunnen zien!

 

Stella (Haley Lu Richardson) is een meisje met taaislijmziekte en moet wachten op het krijgen van nieuwe longen. Ze is een controlfreak, maakt vlogs over haar ziekte en is een vrolijke meid. Will (Cole Sprouse), een andere patiënt met een bijzondere bacterie, zit bij haar op de afdeling. Hij is juist totaal niet gedreven om al zijn medicijnen te slikken, dus Stella wil hem helpen. Hun band wordt alleen groter dan verwacht, maar dit kan juist het einde voor Stella betekenen. Patiënten met taaislijmziekte moeten namelijk zes stappen afstand van elkaar nemen, want anders kunnen ze beiden sterven.

Bron: IMDb

Five Feet Apart is een sicklit waar je je tissues zeker bij nodig hebt. Dit verhaal gaat over een liefde die gedoemd is, aangezien Stella en Will elkaar nooit zouden kunnen aanraken, omdat de kans te groot is dat ze elkaar alleen nog maar zieker maken. Hoewel de twee niet dichtbij elkaar kunnen zijn, merk je ontzettend goed de chemie tussen de twee personages. De twee weten hun emoties goed te tonen en de affectie is erg aanwezig, maar de dreiging van hun ziekte is er altijd. Als kijker ben je ook zo bang dat er iets mis zal gaan, want als de twee dichtbij elkaar komen, kan het levensbedreigend zijn. Je leeft enorm mee met de twee en ze hebben zo’n hechte band, ondanks de afstand die ze hebben.

Bron: IMDb

Beide acteurs zijn ontzettend sterk. Haley Lu Richardson weet zich goed in te leven in Stella. Stella houdt van orde, is erg vrolijk, maar is ook erg breekbaar en ziet de wereld om haar heen afbrokkelen, terwijl ze haast niks kan doen. Cole Sprouse als Will heeft wat weg van zijn rol als Jughead in Riverdale, maar als je dat even wegdenkt is Will een heel fijn karakter. Zijn moeder forceert hem om verschillende trajecten in te gaan in de hoop dat hij beter wordt, maar hij wil juist genieten van zijn leven nu het nog kan. Hij is creatief, vriendelijk en kan rebels overkomen.

 

Dit verhaal heeft wat weg van The Fault in our Stars. Sommige momenten aan het einde zijn wat voor de hand liggend, maar zijn alsnog erg emotioneel. Er waren maar een paar mensen in de bioscoopzaal, maar je hoorde zeker wat gesnik tijdens het slotdeel. Je kan nog opmerkingen maken over het tijdsbestek van de film, maar dat is te overzien aangezien het verhaal hartverwarmend (en hartverscheurend) is. De film geeft in ieder geval een goede indruk over de ernst van taaislijmziekte, aangezien deze ziekte erg heftig is en mensenlevens compleet kan beïnvloeden. Ook speelt de film zich voornamelijk af in het ziekenhuis, maar dit wordt totaal niet saai, aangezien dit ziekenhuis vele bijzondere plekken heeft.

 

Five Feet Apart, gaat dat zien! En mocht je gaan, lees dan vooral het boek van tevoren voor de emotionele voorbereiding. Zo niet, lees hem erna, zodat je nog meer leest over Stella en Will (het boek bevat namelijk meer informatie en bevat een extra scène…). Five Feet Apart is in ieder geval een emotionele rollercoaster en is een aanrader als je houdt van sicklits en verboden liefdes!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.