Filmrecensie: Insurgent

Insurgent, het tweede deel van de Divergent-reeks, is pas uitgekomen in de bioscoop en ik heb een bezoekje gebracht aan deze film in 3D. Ik had enorm genoten van Divergent (ik heb de film twee keer in de bioscoop gezien en heb ook de DVD thuis liggen), dus ik hoopte echt dat Insurgent ook gaaf zou worden. De trailers leken alleen heel anders dan het boek…. O jee, dat vinden boekliefhebbers niet leuk! Ik had alleen de samenvatting van Insurgent de dag ervoor gelezen om wat op te halen, maar die box uit de trailer kon ik er niet echt in terugvinden… Met wat lichte angst stapte ik de bioscoop binnen en keek ik naar Insurgent.

 

Insurgent begint goed. Tris, Four, Caleb, Fours vader en Peter komen aan in Amity (Vriendschap) en houden zich schuil in deze vriendelijke factie. Tris knipt haar haren kort en ze houden zich gedeisd. Jeanine staat niet stil, want ze heeft namelijk een box gevonden met een belangrijke code erin die alleen open gemaakt kan worden door iemand die Divergent is. Ze is op zoek naar Four en Tris, want ze zijn een gevaar voor de maatschappij. De twee willen contact hebben met de rest van Dauntless, zodat ze een leger kunnen vormen tegen Jeanine. Tris moet strijden voor gerechtigheid en is constant in gevaar. Zullen ze Jeanine kunnen stoppen?

 

Ik moet zeggen dat ik enorm positief ben over deze film. Laten we het eerst hebben over de verhaallijn, die wel anders is dan het boek. De eerste helft van de film blijft redelijk trouw aan het boek, maar dan slaat Insurgent zijn eigen weg. Dit komt door de Divergent-box, iets wat niet voorkomt in het boek. Ik zal hier weinig over verklappen, maar het brengt een boek actie en spanning in het verhaal, wat ik zelf ietsjes miste in het boek. De laatste scènes in Insurgent zijn wat heftiger en spectaculairder en ik ben hier zeker een voorstander van. Wat zag het er gaaf uit zeg! Ik stond vaak op het puntje van mijn stoel, de film heeft me zeker vermaakt. Er gebeurt genoeg in de film, ik had echt het gevoel dat ik uren in de bioscoop zat en het mocht van mij wel nog langer doorgaan!

 

Ik vond het heerlijk om meer te kunnen zien van de verschillende facties. In deze film zie je veel meer van Amity en Candor en hoe hun factie werkt en eruit ziet. Elke factie heeft echt zijn eigen sfeertje en ik kan me in elke factie wel vinden (ja mensen, ik ben ook Divergent). In Amity was alles zo vredig en rustig, terwijl Candor veel strakker is en ook een bepaalde vorm van intelligentie bezit. De locaties waren goed uitgekozen, het zag er heel modern en dystopisch uit.

 

De acteurs hebben ook puik werk geleverd, Shailene Woodley speelde Tris perfect en ik kon enorm met haar meeleven. Four was ook weer sterk en Jeanine kon de evil bitch spelen. Ook heb ik genoten van Peter. Hoewel het een grote klootzak is, had hij enorm veel humor en moest ik vaak om hem lachen. Ook nieuwe personages maakten een goede intrede in deze film.

Insurgent is een fantastische film en het is het zeker waard om deze film te zien in de bioscoop (en in 3D is het nog leuker!). Het einde mag anders zijn dan het boek, maar door deze keuze kunnen de makers volgens mij met gemak Allegiant opsplitsen in twee delen. Ik kijk echt uit naar de films van Allegiant, die worden vast ook enorm goed!

 

En nog mijn kleine opmerkingen die ik had bij de film:

– Mweh Tris is veel mooier met langer haar :'(

– Die moeder van Four is echt veel te knap en te jong om de moeder te zijn van Four wow

– Zoë Kravitz (Christina) is toch wel heel klein… *zoekt haar lengte op* Maar 1.55 meter! Dat is kleiner dan ik! Nieuwe potentiële vriendin gevonden… 🙂

– Dat einde moest gewoon gebeuren, ik zat erop te wachten…

 

Alvast veel plezier bij het kijken van de film! Hou het verhaal van het boek niet te veel in gedachte, de film heeft toch genoeg verschillen in het boek, maar voor deze keer vond ik dat totaal niet erg. Een fantastische film, ik wil meer! Binnenkort maar weer een paar keer naar de bioscoop om deze film weer te zien!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Haha wist je dat de vader van Zoë Kravitz Cinna speelt in The hunger games? Heb je ook nog eens toffe schoonfamilie 😉

    1. WOW…. BEST… FAMILY… EVAAAAAAAAR! :O

  2. Hahaha je stond op het puntje van je stoel nog wel! Zullen de mensen achter je blij mee zijn geweest. Ik ben nog steeds niet echt van plan om de film in de bios te gaan zien, ik vond de trailer echt helemaal niks.

    1. Haha ik zat helemaal achteraan, dus niemand had last van me 🙂 Zonde dat je niet gaat, ik vond de trailer ook niks maar de film is stukke beter!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.