Filmrecensie: Jurassic World

Laatst wilde mijn neefje met mij mee naar de bioscoop. Hij stelde Jurassic World voor, een film die mij wel leuk leek, maar waar ik niet helemaal warm van werd. Wel had ik wat positieve reviews gelezen over deze film, dus besloot ik de film een kans te geven. Ik had jaren geleden een stuk van het derde deel gezien van Jurassic Park en die vond ik niet heel geweldig, dus ik was benieuwd hoe deze film zou zijn.

Jurassic World 4

Jurassic World 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jurassic World is een attractiepark vol met dinosaurussen. Dit zit op een eiland wat eerst Jurassic Park was. Dit verliep niet helemaal goed, maar er werd een frisse start gemaakt. Wetenschappers konden dinosaurussen tot leven wekken en een nieuw park voor de hele familie was geopend. Alles verloopt goed, totdat de wetenschappers een nieuwe attractie creëren, een nieuwe levensgevaarlijke dinosaurus die uit zijn kooi ontsnapt en dreigt alle bezoekers in het park te vermoorden. Je volgt Zach en Gray, twee broers die een weekendje naar het park gaan waar hun tante Claire één van de bazen is van het park.

Jurassic World 2

Jurassic World heeft zijn sterke en zwakke punten. Ik heb een heel gemend gevoel over deze film, maar over het algemeen vond ik het een goede film. Laten we eerst beginnen bij alle positieve punten.

Hoewel deze film een vierde deel is van een serie, vond ik het totaal niet als een uitgemolken Fandom. Jurassic Park heeft een nieuwe inslag gekregen, namelijk dat het een attractiepark is geworden, een mooie nog ook. De beelden van het park zijn echt geweldig. Het park ziet er fris en modern uit en de dinosaurussen zijn perfect bewerkt. Alles leek levensecht en de film was naar mijn idee een lust voor het oog. Ik had gewoon bijna zin om naar het park te gaan, maar dat doe ik toch maar niet aangezien het toch erg gevaarlijk is…

Vele stukken in de film waren maar al te spannend. Owen (Chris Pratt) is de hunk van de film die een goede band heeft opgebouwd met een paar van de dieren en stelt de held voor van het verhaal. Hij komt vaak in gevaarlijke situaties terecht, maar zo ook Claire (Bryce Dallas Howard) en haar neefjes Zach (Nick Robinson) en Gray (Ty Simpkins). Vaak stond ik voorovergebogen in mijn stoel en veel mensen in de zaal moesten vaak even flink schrikken door alle bloeddorstige dinosaurussen. Het acteerwerk is prima gedaan, hoewel ik eigenlijk wel een bloedmooie chick verwachtte bij het verhaal (het kindermeisje Zara (Katie McGrath) vond ik wel een mooie kandidate als chick, maar zij had maar een kleine rol, jammer weer).

Jurassic Wold 1

Minpunten zijn er ook te vinden. Sommige stukken van het verhaal waren ronduit overbodig en af en toe zaten er flinke cliché stukken in de film. De twee broertjes hadden net iets te veel inhoud. Zach, de oudste van de twee, heeft een vriendin maar kijkt wel naar andere meisjes, maar daar gebeurt verder niks mee in de film. De ouders van Zach en Gray dreigen te gaan scheiden, maar dit speelde ook totaal geen rol in de film. De jongens hebben in het begin nog geen hechte band, maar de manier waarop de jongens dichter naar elkaar toe komen was echt belachelijk en misselijkmakend (ik maakte toen ook kotsgebaren naar mijn neefje). Ook een opkomende relatie tussen twee personages was zo cliché en voelde zo opgedrongen aan, alsof er per se nog wat romantiek in de film moest zitten.

Bepaalde stukken uit de verhaallijn zijn uiteindelijk helemaal niet opgelost en het einde voelt zo kortaf. Bepaalde slechte personen weten te ontsnappen en zijn op vrije voet, maar daar wordt aan het einde niks mee gedaan. Zou er een vervolg komen op deze film? De makers hebben er wel ruimte voor vrij gelaten, want ik heb het gevoel dat ze nog een film er achteraan kunnen schuiven. Dit vind ik best jammer, want dan komt het uitmelken van Jurassic Park steeds dichterbij… En ja, ik had gelijk, er komt inderdaad een vervolg op Jurassic World…

 

Jurassic Park, deze film krijgt van mij een 7. Zeker een leuke film (de 3D kan je achterwege laten, die had niet veel toevoeging), maar op bepaalde momenten rolde ik letterlijk met mijn ogen en kwam het verhaal niet helemaal lekker uit de verf. Als je toe bent aan een spannende film waar soms bijna geen ontsnapping mogelijk lijkt te zijn, is deze film zeker wat voor jou! Vaak wist ik echt niet hoe het af zou moeten lopen en hoe bepaalde personages het zouden kunnen overleven, dus voor wat spanning zit je zeker goed!

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik ben al zo oud dat ik de aller eerste film in de bios heb gezien ( ik was toen overigens 11 -. Voor mij en mijn man was het een beetje nostalgie om weer voor de dino’s naar de bios te gaan. Overigens raad ik je aan om ook eens de eerste film te kijken want die is een stuk beter dan deel 3!

    1. Ga ik maar een keer doen dan! 🙂

  2. De 3D kan je achterwege laten. WHAAT ik keek deze film in Imax en it was awesoooomee.

    1. Oeh, ik heb hem niet gekeken in Imax, misschien ligt het daar aan? Het 3D-aspect vond ik juist weinig terugkomen in de film dus vond het niet een enorme toevoeging.

  3. CHRIS PRATT CHRIS PRATT CHRIS PRATT <333333 Awesome fiiiiilm C:

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.