Filmrecensie: Love, Simon

Love, Simon is de verfilming van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Dit boek heb ik twee jaar geleden gelezen, maar nu kon ik dit boek ook als film gaan aanschouwen. De details rondom het boek waren bij mij een beetje weggevaagd, dus ik wist dat ik niet al te veel vergelijkingen zou gaan maken met het boek. De cast was in ieder geval veelbelovend, dus tijdens het YA Event van Boekhandel van Piere keek ik samen met vele andere boekliefhebbers naar Love, Simon.

 

Simon is een normale jongen uit een normale familie, alleen heeft hij een geheim: hij is homoseksueel. Hij praat online met Blue, een homoseksuele jongen bij hem op school, alleen weet hij niet wie Blue is. Wanneer Martin, een klasgenoot van Simon, de mailtjes tussen Simon en Blue ziet, chanteert hij Simon. Simon moet ervoor zorgen dat een goede vriendin van hem verliefd wordt op Martin, anders zal hij de mailtjes van Simon delen. Zijn geheim zou openbaar gemaakt kunnen worden, waardoor Simon haast gedwongen uit de kast zou moeten komen. Maar waarom moet hij überhaupt uit de kast komen, want waarom zou heteroseksueel de norm moeten zijn?

Love, Simon is een fantastische film die juist een positieve noot weet te brengen aan homoseksualiteit en de coming-out. Dit is de eerste film met een homoseksuele hoofdpersoon die juist een happy ending heeft, wat echt een keerpunt is in de filmwereld. Deze film is een vrolijke film met een dramatisch tintje en laat goed de worstelingen zien van uit de kast komen. Ook laat het zien dat homoseksualiteit niks is om je voor te schamen en dat iedereen een mooi liefdesverhaal verdient. Hoewel Simon wel wat pijnlijke momenten meemaakt, staat de positieve sfeer op de voorgrond. Zo is Martin iets minder gemeen in de film en maakt de vader van Simon iets minder opmerkingen, maar dat is ook wel een goed teken. Deze film zal veel jongeren kunnen inspireren en laten inzien dat het vallen op hetzelfde geslacht totaal niet negatief moet zijn.

De film barst ook van de humor en de realistische personages. De vriendengroep van Simon zou je maar al te graag willen ontmoeten en de familie van Simon is ook een familie waar je maar al te graag kennis mee maakt. Simon raakt vaak in hilarische situaties waar je met gemak om kan lachen. De acteurs zijn ontzettend sterk en weten het verhaal volledig tot zijn recht te zetten. Deze film draait niet alleen om de coming-out, maar ook over vriendschap en familie. Hoewel het verhaal vooral draait om het ”normale” leventje van Simon, raak je je geen moment verveeld. De film is vrij luchtig en weet je een vrolijk gevoel te bezorgen, vooral op het einde. En nog even als fanboy sprekende: Simons kamer is zo leuk! Ik werd wild van de Funko Pops die hij had en als je goed naar de boekenrij van Simon kijkt, zie je wat toffe boeken ertussen zitten. Een oplettende kijker zal daar zeker van kunnen genieten!

Love, Simon is een film die je gewoon moet kijken. Het laat de wereld zien dat liefde wat moois is, ook als het tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is. De film laat zien dat een seksualiteit je niet vormt, maar dat ieder persoon al goed is van zichzelf. Het is een film waar je blij van wordt en merkt hoe leuk het wel niet is om verliefd te zijn. Een enorme aanrader dus, gaat dat zien!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.