Filmrecensie: Mockingjay Part 2

Mockinjay 2Maandenlang had ik er naar uit gekeken. Elk jaar ging ik trouw naar de bioscoop en zag ik het verhaal over Katniss Everdeen, the girl on fire. Als een trouwe Tribute (fan van the Hunger Games) keek ik elke film in de bioscoop, kocht ik hem achteraf op dvd en werd ik dolverliefd op Jennifer Lawrence/Katniss Everdeen (wie niet?). Afgelopen nacht konden de fans al de film gaan zien in de bioscoop. Ik was al vroeg een liefhebber van The Hunger Games (ik had de boeken gekocht voordat er bekend werd dat ze werden verfilmd) en deze week kon ik dus eindelijk de afsluitende film zien van The Hunger Games. Ik wil hierbij Unieboek bedanken dat ik namens het Best of YA Promoteam aanwezig mocht zijn tijdens de persvoorstelling! Mockingjay Part 2, het was een intense beleving.

 

Na alle gebeurtenissen in Mockingjay Part 1 komt eindelijk de echte actie op gang. Katniss is al gesloopt na alle gruwelen van Het Capitool en president Snow en nu komt de revolutie echt op gang! Alle spanning en actie die ik miste in de vorige film, kon ik nu zien, maar dan tien keer zo epischer dan verwacht! De hele film was een grote climax in het verhaal van Katniss, alle spanningen liepen hoog op en de oorlog is goed te zien. In deze film zie je vooral het Capitool en is Katniss samen met een team strijders op pad om president Snow tegen te houden. Het Capitool was een fantastische setting, alles leek zo grotesk, het was zo indrukwekkend! Het is heel apart om te zien dat zo’n welvarende stad is omgetoverd tot een groot slagveld. Heftige hartkloppingen? Ik had ze zeker. Ik heb vaak met een pijnlijke uitdrukking op mijn gezicht gekeken naar hoe Katniss streed, pijn leed, dierbaren verloor, intense haat voelde, alles was zo intens! De hele oorlog van het Capitool tegen de rebellen was sterk neergezet, de oorlogssfeer was duidelijk te zien en alle special effects zagen er fantastisch uit. De hele tocht die Katniss en haar bondgenoten proberen te winnen is zo slopend, mijn hart werd er meerdere keren uitgerukt toen ik eenmaal sterfgevallen meemaakte. Ja, de wereld is hard en de makers weten de kijker echt pijn te doen laten leiden.

 

Kan ik ook alle acteurs flinke complimenten geven? Die hebben het namelijk perfect gedaan. Jennifer Lawrence stelt mij nooit teleur, ze heeft Katniss zo puur neergezet. Je ziet hoe gebroken Katniss is naarmate de oorlog zulke fysieke en mentale wonden veroorzaakt. De oorlog breekt haar echt compleet af, Lawrence maakt een mooie combinatie van een kwetsbare Katniss die desondanks alles sterk moet blijven. Net als in de boeken kon ik mij heel goed inleven in Katniss. Daarnaast was Josh Hutcherson als Peeta Mellark zo ontzettend goed. Zijn karakter is natuurlijk volledig verward geworden na Mockinjay Part 1, zijn strijd naar de werkelijkheid deed mij echt pijn! Hutcherson liet alle emoties flink zien, respect voor deze acteur! Ook alle andere acteurs en actrices lieten goed zien wat voor stempel de oorlog op je achter kan laten.

Mockinjay 3

Ikzelf was totaal niet mentaal voorbereid op de film. Ik had expres het boek niet herlezen dus ik kon weinig grote verschillen zien tussen het boek en de film, ik heb wel het idee dat de film alle actie wat heeft opgeblazen (o dit is eigenlijk een hele slechte woordgrap als je hem snapt…). Ik had totaal niet bedacht dat ik als fanboy film de feels kon hebben, dus het was even slikken op bepaalde momenten. Ja, dit slot doet The Hunger Games eer aan! Het is zo gaaf om te zien dat er zo veel moeite en geld is gestopt in de film, hij is zo veel spectaculairder als je het vergelijkt met de eerste film! Het is gewoon onwerkelijk dat The Hunger Games gewoon klaar is, terwijl deze boeken en films voor eeuwig in mijn gedachten blijven.

 

Deze film… Ga hem kijken… Neem eventueel wat tissues bij je, pak eventueel een luier bij de hand als de spanning je te veel wordt (het stukje in het riool, o help) en pak je bakje popcorn en drankje erbij, deze film wil je in de bioscoop zien! De film kijken in 3D is nogal overbodig, maar Katniss Everdeen in 3D zien is totaal niet erg. Ik heb genoten van de film, hopelijk jij ook! Het is een geweldige afsluiter en het maakte mijn verwachtingen meer dan waar. De Mockinjay zal nu voor eeuwig in mijn hart branden!  Mockinjay 412212390_10153198667826200_1430828107_n

3 reacties

  1. Ik ben het helemaal met je recensie eens. Wat was de film gaaf.
    Ik heb hem gister avond gezien, als marathon. Eerst Mockingjay Part 1 en toen Part 2.
    En ik zat vanaf beging tot het eind in de film, en voor ik het wist was het afgelopen.
    Ik vind ook dat de films zijn gegroeid en beter zijn geworden van The Hunger Games tot Mockinjay P2. Net zoals Katniss.

  2. Hopelijk kan ik hem zo snel mogelijk gaan zien

  3. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar het laatste deel, maar aan de ander kant vind ik het ook jammer dat ik dan niet meer kan uitkijken naar een nieuwe Hungergames film!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.