Filmrecensie: My Hero Academia: Heroes Rising

De afgelopen jaren gaan bioscopen steeds meer animefilms op het grote doek uitbrengen. Zo zijn hits als Your Name in de bioscoop geweest, maar verschijnen er ook films van animefranchises. De films van Dragon Ball Z en One Piece deden het vrij goed, en nu is er ook een film van My Hero Academia uitgekomen. De afgelopen weken heb ik veel van deze anime gezien, en ik ben echt een groot fan geworden van My Hero Academia. Ik wilde graag de animefilms in de bioscoop steunen, dus afgelopen zaterdag bekeek ik de film in de bioscoop! Is de bioscoopervaring van My Hero Academia: Heroes Rising echt een toevoeging aan deze animefilm?

Bron: Pathe

In een wereld waarin 80 procent van de bevolking een bijzondere gave heeft, strijden superhelden tegen superschurken. Midoriya is een jongen die op de belangrijkste superheldenschool zit, met een gave die hij van de nummer 1 superheld heeft gekregen. Klas 1-A heeft een trip gepland naar een klein eiland in het zuiden van Japan, waarin ze kleine superheldenklusjes uitvoeren. Het eiland is vrij rustgevend, maar dat verandert als een kwaadaardige groep schurken op het eiland verschijnt. Hun doel? De gave afpakken van een kleine jongen… Deku, Bakugo en al hun vrienden moeten hun krachten bundelen om zo het eiland te beschermen.

Bron: Pathe

Een van de redenen waarom ik My Hero Academia leuk vind, is de veelzijdigheid van alle leerlingen van de superheldenschool. In deze tweede film in de franchise krijgen de leerlingen enorm de spotlight, iedereen heeft wel zijn of haar moment of fame waarin je meer ziet van alle krachten die ze bezitten. Deze film is het beste te zien als je halverwege het vierde seizoen bent (anders kan je wat lichte spoilers tegenkomen), dus de personages zijn al erg ver in de serie en zijn al veel sterker dan in het begin. Ze kennen elkaar door en door en dat zorgt ervoor dat ze als een team weten samen te werken. Ze vullen elkaar aan en combineren hun gaven om zo de tegenstander te slim af te zijn. Hun interactie is echt een feest om te zien, hun persoonlijkheden matchen ontzettend goed met elkaar. De volwassen superhelden komen haast niet aan bod, de veelbelovende jonge superhelden laten juist in deze film zien dat je zeker rekening met hen moet houden!

Na een korte introductie waarin de leerlingen het eiland helpen met alledaagse problemen, komt de vijand in deze film al snel aan bod. Nine is een schurk die gaven kan stelen (iets wat we al eerder voorbij hebben zien komen), maar het gebruik van zijn gaves heeft een nare uitwerking op hem. Hij is op zoek naar een jongen die een gave heeft die hem kan redden, waardoor hij op alles uit is. Hij wordt ondersteund door drie andere schurken, die ook gevaarlijke gaven hebben. Hoewel ik Nine een iets te standaard schurk vond (hij wil gewoon de wereld overheersen, zonder veel motieven), maakte hij het verhaal erg spannend. Vaak is de situatie uitzichtloos, waardoor ik op het puntje van mijn stoel zat.

De gevechten in deze film zijn erg spectaculair, helemaal om te zien op het grote scherm. Felle lichten, slimme tactieken en strategische aanvallen, de film staat haast niet stil! Het einde was wellicht iets te bombastisch (iets met te veel vergelijkingsmateriaal met Dragon Ball…) en de uitleg rondom een grote plottwist in het einde wordt erg makkelijk afgewimpeld, maar dit is wel te vergeven. Ik genoot vooral van alle interacties tussen de personages, vooral tussen Deku en Bakugo. De twee zijn grote rivalen (helemaal na het derde seizoen), maar nu weten ze op geniale wijze met elkaar samen te werken. De twee hebben een bijzondere band, wat laat zien hoe gehecht je bent geraakt aan alle personages. Het idee al dat de serie ooit gaat eindigen maakt me al emotioneel!

Mocht je fan zijn van My Hero Academia en halverwege het vierde seizoen zitten, raad ik je van harte aan om de film in de bioscoop te bekijken. Je steunt daarmee animefilms in de bioscoop, want dit mag zeker vaker gebeuren! De personages zijn in ieder geval spreken, de animatiestijl is nog spectaculairder dan de serie zelf en het verhaal weet je te amuseren van begin tot eind. Deze film krijgt van mij een heldhaftige 9!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.