Filmrecensie: Palm Springs

Bij mijn Ko-Fi pagina geef ik de mogelijkheid om suggesties te geven voor bepaalde recensies. Een fanatieke donateur is Michael van Geeklove, die de film Palm Springs aanraadde. Ik zag dat Andy Samberg erin meespeelde, een acteur die ik erg grappig vind in Brooklyn Nine-Nine. Deze film wilde ik dus zeker een kans geven, dus bij deze!

De zus van Sarah gaat trouwen, dus het is feest! Het is een mooie dag, de bruiloft gaat goed en Sarah leert op de avond Nyles kennen, een grappige man die weet dat zijn vriendin vreemd gaat. Het wordt een romantische avond tussen de twee, maar dan… Dan gaat het compleet mis, en komt Sarah terecht in een situatie waar ze nooit aan had gedacht…

Palm Springs is een film waar je vooraf eigenlijk niks van moet zien. Ik had geen trailer gezien, en dat pakte goed uit. Ik was erg verrast toen de plottwist kwam en het verhaal in gang werd gezet. Ik zal dan ook weinig verklappen over het verhaal zelf, maar ik moet zeggen dat deze film een erg goede mix is van geheimen, een flinke dosis aan humor (wat ook wel te verwachte is van Andy Samberg) en een vleugje fantasy. Nyles is een grappige man die een enorme YOLO-houding heeft. Hij doet gekke dingen en heeft gewoon schijt aan iedereen, wat ik erg kon waarderen. Sarah (gespeeld door Cristin Milioti) is een vrouw die ook met Nyles meedoet, maar ook een duistere kant heeft die ze liever niet laat zien. De twee sluiten erg goed op elkaar aan, waardoor de tijd tijdens het kijken van de film zo voorbij vliegt.

Ik zal niks verklappen over het fantasy-aspect, maar ik moet zeggen dat de makers er een originele draai aan hebben gegeven. Dit is namelijk vaker gedaan in films, maar de makers weten er wat nieuws van te maken, erg verfrissend! Vooral het einde vond ik heel bevredigend, terwijl het fantasy-aspect juist veel frustrerende eindes kan opleveren. Het is dan wel een rom com, maar er is niet zo veel nadruk op de romantiek dat de film alleen bedoeld is voor de zwijmelaars onder ons. Sterker nog, het kan juist een heel breed publiek trekken!

Palm Springs is een heerlijke film voor een zwoele zomeravond. De acteurs spelen goed op elkaar in, het vleugje fantasy maakt het verhaal erg intrigerend en het einde weet mij in ieder geval erg te plezieren. Mocht je de trailer hieronder toch willen zien: als je echt verrast wil worden, stop je met kijken na twintig seconden. Daarna wordt al duidelijk wat het fantasy-aspect is, dus wees gewaarschuwd! Palm Springs krijgt van mij een dikke 8!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.