Filmrecensie: Paper Towns

John Green is één van mijn favoriete schrijvers. bijna al zijn boeken vind ik geweldig, zo ook Paper Towns. Ik was daarom ook heel benieuwd naar de verfilming van Paper Towns. Hoe zou Nathan het nu doen als Q? Hoe zou Cara Delevigne de rol van Margo gaan vertolken? Hoe zullen de vrienden van Q zijn?

 

Paper Towns gaat over Quentin die al vanaf jongs af aan verliefd is op zijn overbuurmeisje, Margo Roth Spielman. Dit bijzondere kind is meerdere keren van huis weggelopen en maakte de meest wonderbaarlijke dingen mee. De twee lijken wat uit elkaar te zijn gegroeid tijdens hun laatste jaar op high school, maar op een avond komt Cara naar Q toe en neemt ze hem mee op een avond die hij nooit zal vergeten. De dag erna is Margo niet op school en is ze verdwenen. Waar is Cara naartoe, gaat het wel goed met haar? Gelukkig heeft Margo wat hints achtergelaten voor Q en is het zijn missie om Margo te vinden.

Uiteraard zijn er wat veranderingen geweest om het boek te laten verfilmen. De avond van Margo en Quentin is niet zo uitgebreid als in het boek, de samenstelling en roadtrip is anders en het einde heeft ook een andere twist gekregen. Normaal haat ik veranderingen in een boekverfilming, maar nu had ik er juist vrede mee. Ik snapte waarom sommige stukjes zijn veranderd of eruit zijn gehaald, nu zit de vaart er veel meer in. Het einde van het boek kan voor vele lezers wat frustrerend zijn, nu wordt de pijn en frustratie wat verzacht. Ik vond ook dat de nadruk nu meer werd gelegd op de vriendschap tussen Q en zijn vrienden, een heel mooi pluspunt. Ja, de film staat wat los van het boek, maar in bepaalde opzichten vond ik dat een hele verbetering.

Ik was al enthousiast over de cast toen die bekend werd gemaakt, maar na het zien van de film ben ik al helemaal enthousiast. Iedereen acteerde zo goed en iedereen paste bij zijn/haar personage! Nathan speelde een Q zoals ik me had voorgesteld. En nog maar te zwijgen over Cara! Ze is echt een perfecte Margo en ze wist haar brutaliteit, opstandigheid en genialiteit perfect op film te zetten. Ben en Radar, de vrienden van Q, speelden ook vol overtuiging en humor. Zulke vrienden wil iedereen gewoon hebben! Ze hadden droge humor, hebben me vaak aan het lachen gekregen en hebben een hele goede smaak als ze spontaan een liedje moeten zingen… Daarbij kon je goed merken dat John Green enorm heeft bijgedragen aan de film, hij heeft zelfs een oude bekende in de film gezet als een fijne knipoog naar zijn andere boeken.

Is de film de moeite waard om te zien? Zeker weten! Ik vond hem zo leuk dat ik binnenkort de film weer een keer ga zien. Paper Towns heeft humor, een goed verhaal, een geweldige cast en toch wel een hartverwarmend einde met een mooie boodschap. Ik werd gewoon bijna verdrietig toen de film over was en ik afscheid moest nemen van Q en zijn vrienden (vandaar dat ik maar nog een keer naar de bioscoop ga). De film Paper Towns krijgt van mij een dikke 9!

Heb jij Paper Towns al gezien?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. De film is inderdaad ontzettend goed, al miste ik het mysterie een beetje. Maar misschien was dit inderdaad wel de beste keuze voor de film.

  2. Ik moet deze film zien….. NU!

  3. Hahaha echt hè, die ‘oude bekende’, hahaha. Ik moest echt lachen toen ik hem daar opeens zag staan.
    Ik vond het einde van de film logisher en beter dan in het boek. Al heeft het einde van het boek ook wel wat. Ik vond het ook wel fijn dat de film een stuk sneller ging, het boek vond ik op sommige stukken te langzaam en Cara Delevigne is echt de perfecte Margo. Ik vond haar zo goed. It was such a pleasure to watch her! Ik vond het jammer dat ze er niet nog vaker in voor kwam.

    1. Wij kunnen het redelijk vinden in elkaars mening heb ik zo het idee 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.