Filmrecensie: Project Power

Afgelopen vrijdag kwam Project Power online, een Netflix Original met onder andere Jamie Foxx en Joseph Gordon-Levitt. Een film waar ik in eerste instantie weinig over hoorde, maar welke er goed uit zag toen ik de trailer bekeek. Ik had eerst het idee dat dit een serie was, maar het is gewoon een film die binnen twee uur te zien is. Is Project Power een epische film, of weet de potentie van de trailer niet bewezen te worden in de film?

Bron: IMDb

Art is een ex-soldaat die in New Orleans op zoek is naar de makers van een speciale pil, die de gebruiker vijf minuten bijzondere superkrachten kan geven. Je weet van tevoren niet welke kracht je krijgt (of dat de pil je fataal wordt), maar het wordt al door verschillende criminelen gebruikt. Ook Frank, een politieagent die af en toe samenwerkt met Robin, een middelbare scholier met een passie voor rap, wil ook de productie van deze gevaarlijke pil stoppen. Mocht deze pil verbeterd worden tot een pil die permanente krachten kan geven, kan dit desastreuze gevolgen hebben voor de hele wereld…

Bron: IMDb

Project Power is een actievol verhaal waarbij de personages vaak worden geconfronteerd met bloederige taferelen. De pil die je speciale krachten geeft werkt echt als een hoge shot aan adrenaline, de actie spat echt van het scherm af. De verschillende krachten die manifesteren bij de personages zijn erg divers en interessant. Er zit ook enige logica achter deze pil, waardoor het op zekere hoogte een realistische geloofwaardigheid heeft. De gevaren van deze pil zijn echt hoog, zo kan het innemen van de pil ervoor zorgen dat je explodeert, of het kan zorgen voor enge krachten die vele rampen kunnen veroorzaken. Je snapt de ernst van deze zaak, waardoor je de personages aanmoedigt die de productie van deze pil willen stoppen. Er zijn genoeg spectaculaire gevechten, vele daarvan met genoeg heftige sterfgevallen. Bij sommige scènes heb je toch wel een sterke maag nodig!

Bron: IMDb

De acteurs van de film zijn ook vrij sterk. Jamie Foxx speelt Art, die op het begin nog niet heel veel van zichzelf laat zien. Naarmate de film vordert laat hij meer zien wat zijn motieven zijn, waardoor hij echt naar je gaat groeien. Joseph Gordon-Levitt als Frank is ook een dappere politieagent die zich vaak kan wringen door moeilijke situatie, maar dat komt ook door de hulp van Robin, die wordt gespeeld door Dominique Fishback (ook bekend van The Hate U Give). Zij was een zeer geloofwaardig personage met een eigenzinnige houding en een talent voor rappen.

Bron: IMDb

Het einde geeft nog enige ruimte voor een vervolg, maar ik denk dat deze film toch wat beter zou kunnen zijn als het een serie was geweest. Er is namelijk genoeg wat uitgewerkt kan worden wat betreft de verschillende superkrachten, dus het is jammer dat dit verhaal is gepropt tot twee uur. Afgezien daarvan is Project Power een actievolle film die een nieuwe twist geeft aan het superhelden-genre, waardoor ik de film een welverdiende 7 geef.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.