Filmrecensie: Sausage Party

Ik was al een tijdje niet naar de bioscoop geweest, totdat mijn huisgenootjes en ik op een dag spontaan besloten om naar de bioscoop te gaan omdat we allemaal een avondje vrij hadden. We zagen al de trailer van Sausage Party voorbij komen en daar wilden we graag heen, dus pakten we de fiets en gingen we naar de bioscoop! Sausage Party scheen een animatiefilm te zijn voor wat oudere kijkers, dus we konden niet wachten om te zien of Sausage Party beviel bij deze studenten!

 

In Sausage Party leeft het voedsel bij de supermarkt. De mensen (of zoals ze worden genoemd door het voedsel: de Goden) zien het voedsel gewoon net zoals wij doen, maar eigenlijk leven alle producten in de supermarkt en willen ze al te graag mee met de mensen om naar het beloofde land te gaan, waar mooie dingen op hun te wachten staan. Frank is een worstje en zou gaan met zijn geliefde Brenda (een worstenbroodje) samen zijn, maar ze moeten eerst meegenomen worden door de Goden. Het beloofde land lijkt goed te zijn, maar wanneer het voedsel mee gaat met de mensen, staat ze een gruwelijk lot te wachten, ze worden namelijk opgegeten! Kunnen Frank en Brenda dit overleven?

Sausage Party leek al snel de film te zijn wat ik had verwacht: het was grof, oversekst, puberaal, ontzettend fout maar o zo geweldig. Sausage Party is een 16+ film door alle scènes erin die totaal niet zijn bedoeld voor kinderen. Toegegeven, je moet ervan houden (mijn huisgenoot was soms meer gechoqueerd dan geamuseerd), maar als je een beetje houdt van foute humor is dit helemaal het einde! Ik kon gewoon mijn lach niet inhouden waarbij ik constant dacht ”Dit kan echt niet hoor, dit gaat veel te ver!”.

De personages zijn lekker divers (bepaald voedsel gedraagt zich ook hoe je had verwacht), schreeuwen met gemak een hele zaal bij elkaar en doen je vaak verbazen. Frank en Brenda zijn eigenlijk de twee meest normale personages uit de film, maar ook zij kunnen vaak erg geflipt zijn. De film is nogal voorspelbaar, maar aan de andere kant was dat juist leuk. Zeker wanneer je niet had verwacht dat de makers het een stapje erger kunnen maken, sta je toch even versteld van de mate aan geweld en puberale grappen die aan de orde komen.

En dat einde?… Wow, dat vergeet ik echt nooit meer. Hi-la-risch! De laatste minuut van de film hadden ze van mijn part eruit kunnen laten, maar voor de rest was deze film eentje om zeker eens opnieuw te kijken (maar dan zeker niet met je ouders erbij, want dan wordt het behoorlijk ongemakkelijk). Ik ga nooit meer naar een supermarkt zonder na te denken over deze film…

Heb jij Sausage Party al gezien en wat vond je ervan?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Foute humor = beste humor :’D Deze film lijkt me echt episch.

  2. Toen ik dit voor het eerst zag op facebook, wist ik niet wat ik ervan moest denken. En na de trailer weet ik dat nog steeds niet. Soms vraag ik me af met welke ideeën mensen ‘s morgens opstaan. Maar ergens ben ik er wel nieuwsgierig naar eigenlijk….

  3. Gisteren deze film gezien… OMG mijn leven zal NOOIT meer hetzelfde zijn.

    1. Haha dat is de juiste opmerking voor deze film!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.