Filmrecensie: Scott Pilgrim vs. the World

Hoewel ik een fanatieke fanboy ben die zich heeft gemengd in vele fandoms, zijn er altijd nog fandoms waar ik nog bij moet horen. Sommige fandoms passen gewoon perfect bij mij. Ik ben dol op films die vol humor zitten, maar ook veel actie bevatten en hopelijk ook wat flinke ongemakkelijke situaties die maar al te herkenbaar zijn. Laatst hoorde ik over Scott Pilgrim vs. the World, een film die volgens mijn fangirl echt voor de volle 100% bij mij past. Ik was zo gehyped over deze film dat ik uiteindelijk besloot om de film te kijken, om 12 uur ‘s nachts zelfs.

 

Scott Pilgrim is een jongen van 23 die aan het daten is met een Aziatisch meisje van 17 (Knives Chau). Hij vindt haar wel oké, maar wordt dolverliefd op Ramona Flowers, een bijzonder meisje met roze haar uit de United States. Scott speelt ook in een band en is nog huiverig over zijn ex-vriendin. Ondanks zijn relatie met Knives, besluit hij te daten met Ramona. Wat Scott alleen niet weet, is dat Romano zeven gemene ex-vriendjes heeft die ervoor willen zorgen dat Scott compleet wordt uitgeschakeld…

Ken je mij al een beetje als blogger en persoon? Nou, als je van mij een film zou maken, zou ik Scott Pilgrim vs. the World zijn. Deze film is een van mijn favoriete films geworden. De film is gebaseerd op de comics over Scott Pilgrim. Ik heb de eerste twee delen hiervan gelezen en ik moet zeggen dat ze erg trouw zijn aan de comics. Bepaalde scènes zijn weggehaald uit de film, maar hierdoor is het niet zo dat het verhaal wordt afgeraffeld. Bepaalde stukken zijn letterlijk overgenomen van de comics. Daarbij zijn vele effecten van comics toegevoegd in actiescènes, zoals een KAPOW!! als iemand wordt geslagen. Het is zo mooi neergezet en naar mijn idee totaal niet cringy.

 

De film bevat lekker veel leuke gevechten die vol met humor zitten. Het is kleurrijk en de personages zijn erg levendig en veel daarvan zijn enorme typetjes, waar ik erg van genoot. De film heeft veel ongemakkelijke momenten die ronduit hilarisch zijn, vooral doordat Scott (gespeeld door Michael Cera) geniaal reageert op alle situaties. Hij is echt een sul,maar wel een sul die veel sterker en slimmer is dan verwacht. Ook Romana heeft iets mysterieus en je snapt zo waarom Scott zo dol op haar is. Ze is zo stoer!

Ik weet niet of ik goed genoeg weet te beschrijven waarom deze film zo geniaal is, maar ik denk dat je gewoon de film moet zien om daar achter te komen. Ik ben gewoon de belichaming van deze film! Scott Pilgrim vs. the World is gewoon te zien via Netflix, dus je kan met gemak de film gaan zien. Het einde was misschien iets te snel klaar, maar ik ben er zeker niet door teleurgesteld. Ik wil meer films zoals Scott Pilgrim vs. the World!

1 reactie

  1. Geweldige film! <3 Ik kan hem blijven kijken! Ben zo blij dat ik hem op dvd heb hihi

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.