Filmrecensie: Spider-Man No Way Home

December kregen alle Marvelfans in Nederland het zwaar te verduren, want door de lockdown gingen de bioscopen plots dicht! Een paar mensen konden de film nog in de eerste week zien, maar erna moesten we wachten tot de bioscopen weer open gingen. Ik was een van die mensen die moest wachten, een ware marteling! Ik was heel benieuwd naar de film en alle oude personages die wellicht terug zouden keren. In januari was het gelukkig zo ver, de bioscopen gingen open ik we hadden meteen kaartjes besteld (na 15.000 andere mensen die een kaartje wilden kopen). Was het het wachten waard?

Peter Parker is nu de meest bekende persoon op aarde, aangezien zijn identiteit als Spider-Man is ontdekt. Veel mensen vinden hem een help, maar genoeg mensen (waaronder de politie) denken door Mysterio dat Peter een crimineel is, en zelfs zijn vrienden zijn hier de dupe van. Ze worden niet aangenomen op de MIT universiteit vanwege Peters tweede identiteit, en hij wil graag de tijd terugdraaien en ervoor zorgen dat mensen niet meer weten dat hij Spider-Man is. Wellicht kan Doctor Strange hierbij helpen? Peter heeft hoop, maar wanneer onbekende superschurken die een Spider-Man kennen in New York belanden, blijkt er iets compleet verkeerd te zijn gegaan…

Bron: Universal Pictures International Netherlands

No Way Home is een heerlijke en spannende film die een extra dimensie weet toe te voegen aan Spider-Man. Peter Parker hoopt door een spreuk ervoor te zorgen dat mensen hem als Spider-Man vergeten, maar dat loopt compleet uit de hand. Schurken die een andere Peter Parker kennen vallen hem aan, wat leidt tot spectaculaire beelden. Oude superschurken uit de vorige Spider-Man franchises komen voorbij, dus ter voorbereiding had ik alle oude films bekeken. Een aanrader, want daardoor waren alle personages te herkennen en zullen bepaalde scènes nog meer indruk op je maken. Door allemaal oude personages te zien die je goed kent voel je alle emoties keihard binnen komen, en kan je ook erg lachen door alle interacties die nieuwe en oude personages met elkaar maken. Meerdere keren had de zaal in de bioscoop gejuicht door introducties van personages in de film.

De struggle van Peter Parker was duidelijk te merken, helemaal omdat hij inziet dat zijn acties grote gevolgen hebben voor het universum. Hij heeft een goed hart, maar maakt iets te snel beslissingen, wat ten koste kan gaan van zijn naasten. Naast veel humor, veel actie en veel herkenpunten van vorige films, is de film ook erg emotioneel. Dit was een van de eerste keren dat ik met een enorme brok in mijn keel in de bioscoopzaal zat. Ik ben heel benieuwd wat de vervolgstappen gaan zijn voor Peter Parker, want ik heb ook wat vragen rondom de ontknoping. Nog niet alles is duidelijk, maar hopelijk weten de makers alles op te helderen in de volgende films waarin Spider-Man verschijnt!

Het duurde even voordat we naar de bioscoop konden, maar het wachten was het meer dan waard. Ik heb erg genoten van alle easter eggs naar oude films, de binding met de personages is heel hoog en tot het einde bleef het verhaal erg spannend en vol humor. Wees er snel bij, want spoilers vermijden voor de film wordt steeds moeilijker! Spider-Man No Way Home krijgt van mij een mooie 9, en ik blijf er de komende weken nog lang aan denken.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.