Filmrecensie: Star Wars Rogue One

Star Wars The Force Awakens keek ik echt met enorm veel plezier. Mijn ouders en zusje snapten niks van het verhaal, dus achteraf moest ik ze zelfs nog dingen uitleggen zoals de force… Toen Rogue One uitkwam zat mijn familie dus niet te springen om met mij naar de film te gaan. Als Star Wars fan moest ik uiteraard Rogue One aanschouwen in de bioscoop, dus afgelopen vrijdag was het tijd om hem in iMax 3D te zien.

 

Jyn Erso is de dochter van een wetenschapper die een bijdrage heeft geleverd aan de Death Star, het sterkste wapen van het Keizerrijk dat planeten compleet kan vernietigen. De familie van Jyn was gevlucht voor het Keizerrijk, maar haar vader werd op jonge leeftijd meegenomen door het Keizerrijk en haar moeder werd vermoord. Jaren later is Jyn een echte rebel geworden en gaat ze op een missie om de bouwplannen van de Death Star te bemachtigen, in de hoop de plannen van het Keizerrijk te dwarsbomen. Gaat het haar lukken om de bouw van de Death Star stop te zetten?

 

Rogue One is een verhaal van Star Wars dat zich afspeelt tussen het derde en vierde deel in de verhaallijn. Aangezien dit een tussendeel is en ik zowel de derde als vierde film al had gezien, was het einde aardig voorspelbaar. Je weet uiteraard hoe het gaat eindigen, maar dat hoeft de pret zeker niet te drukken. Rogue One is een energiek, spannend en intergalactisch avontuur waar je als Star Wars fan zeker van zal genieten. De film heeft precies de elementen die je normaal verwacht van een Star Wars-film: genoeg planeten, gevechten op het land en in de lucht/ruimte, interessante veldslagen en een geinige robot. De film was een goede mix van spanning, verdieping op bepaalde personages en humor.

 

De rebellengroep waarmee Jyn haar missie doet is heel divers, iedereen heeft zijn of haar eigen krachten die gebruikt kunnen worden in de strijd. Hoewel de Star Wars franchise natuurlijk heel oud is, zie je toch nog wat nieuwe dingen die je versteld doen staan. De meeste personages vond ik heel vindingrijk en vol karakter, alleen had Jyn (Felicity Jones) niet echt de pit waar ik op hoopte. Ze had wel een achtergrondverhaal, maar die vond ik onvoldoende uitgewerkt om haar heel overtuigend te laten overkomen. De bijpersonages vond ik juist veel meer kracht hebben en wisten het verhaal heel goed op te vullen.

 

Het enige nadeel is de voorspelbaarheid van de film doordat je weet hoe de situatie is aan het begin van de vierde film. Rogue One is zeker vermakelijk, maar misschien ietwat overbodig. Van mijn part hadden ze juist deze film weg kunnen laten zodat episode VIII eerder zou komen! Toch is de film een aanrader om te zien in de bioscoop, zeker als je met zo’n brilletje de film beleeft. May the force be with you!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.