Filmrecensie: The Adam Project

Ryan Reynolds is een acteur die ik maar al te graag zie in films. Hij is altijd hilarisch en speelt voornamelijk een variant van zichzelf, vol sarcastische opmerkingen. The Adam Project is een Netflix-film waar Ryan zelf aan heeft meegewerkt en is speelt, dit keer een science-fiction film. Dit is tevens ook de laatste film van Reynolds voordat hij een acteerpauze inlast, dus we moeten hem nu een tijdje gaan missen. Hopelijk weet deze film een mooie afsluiter te zijn van de films met Ryan Reynolds en geeft het goede hoop voor de volgende films, maar hoe is deze film eigenlijk?

Bron: Filmtotaal.nl

Adam is een jonge tiener die samen met zijn moeder woont. Zijn vader is een jaar geleden overleden en hij wordt erg gepest door een paar jongens van zijn school. Op een avond is zijn moeder op date, en is hij alleen thuis. In het bos achter zijn huis hoort hij opeens veel geluid, en hij gaat op onderzoek uit. Dan ontmoet hij een gewonde man die zegt dat hij Adam heet, en die alles weet van de jongen zelf. Hij heeft zijn toekomstige ik ontmoet! De oude Adam vertelt dat tijdreizen in de toekomst mogelijk is, en dat hij naar het verleden is gereisd om het lot van de wereld te veranderen, omdat tijdreizen de toekomst een duistere plek maakt. Kunnen jonge en oude Adam de toekomst redden?

Bron: Netflix

The Adam Project is een actievolle film waarin tijdreizen wordt gecombineerd met humor en tragedie. Na nog niet eens vijf minuten komt de jonge Adam zijn toekomstige ik tegen, en dan kan het avontuur al snel beginnen! Adam kijkt zijn ogen uit naar zijn toekomstbeeld, alleen is de toekomst geen fijne tijd. De oude Adam geeft aan dat zijn vrouw in het verleden wellicht vermoord is door een oud klasgenoot, die de wetenschap achter tijdreizen heeft gebruikt om heel rijk te worden. Adam is eigenlijk de sleutel tot dit alles, want zijn vader heeft onbedoeld de basis gelegd voor het tijdreizen. De twee krijgen geen rust, waardoor de vaart in het verhaal er lekker in zit. Daarbij wordt de film goed afgewisseld door onder andere humor en wat tragische stukken, die de emotionele snaar bij de kijker kunnen raken.

Bron: Filmvandaag

Ryan Reynolds speelt weer erg grappig, maar in deze rol is hij vooral in de stress om de toekomst te redden. Ik heb ook erg genoten van de jonge Ryan, die net zulke sarcastische en rake opmerkingen weet te maken als zijn oudere zelf. Hij kijkt echt zijn ogen uit nu hij weet hoe hij er later uit gaat zien, wat tot hele kinderlijke en grappige anekdotes leidt. Ook de vader van Adam (gespeeld door Marc Ruffalo) is heel wijs, en je ziet meteen dat Adam zijn zoon is. De film zorgt ervoor dat je een brok in je keel krijgt bij deze beelden, want het is een heel emotioneel idee om een overleden familielid toch nog te kunnen zien. Het tijdreisaspect was niet al te veel uitgelegd, waardoor het einde van de film je nog wat vragen oplevert. De makers laten zien dat ze het hele logische achter tijdreizen wat hebben opgegeven, dus als je de hele wetenschap achterwege laat kan je wel erg genieten van het tijdreizen.

The Adam Project is een erg vermakelijke film vol spannende gevechten, emotionele stukken en genoeg hilarische beelden, en het is jammer om te zien dat Ryan Reynolds voorlopig niet in films gaat schitteren. De film heeft misschien niet het epische gevoel dat je hoopt te krijgen, maar het verdient wat mij betreft een mooie 8, en ik kan niet wachten totdat Ryan zijn comeback maakt!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.