Filmrecensie: The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts and Where to Find Them vond ik een fantastische film. Ik vond hem zo goed, dat ik drie keer naar de bioscoop was gegaan voor deze film, aangezien ik er geen genoeg van kon krijgen. Een nieuwe kijk op de tovenaarswereld van Harry Potter vond ik betoverend, dus ik was ontzettend nieuwsgierig naar het vervolg. The Crimes of Grindelwald had van mij hoge verwachtingen, maar wist de film dit waar te maken?

The Crimes of Grindelwald gaat weer verder met Newts verhaal, maar het legt ook de focus op de stappen die Grindelwald onderneemt om meer volgelingen te krijgen en de zoektocht naar de identiteit van Credence. Maar goed, was er veel vooruitgang in het verhaal? Dat wellicht niet. Newt reist naar Parijs met oude bekenden en er wordt gezocht naar Grindelwald, terwijl hij op een charismatische manier tovenaars probeert te overtuigen zich aan te sluiten bij zijn groep. Grindelwald (gespeeld door Johnny Depp) was ontzettend manipulerend en wist precies de juiste woorden te zeggen om mensen naar zijn hand te zetten. Ook merk je hoe krachtig hij is, maar naast een spannende afsluiter zijn er weinig echte ”crimes” en gevechten geweest tegen deze tovenaar. Uit de trailers had ik wel het idee dat er veel spektakel zou zijn, maar dat viel wat mee. Dit wil niet zeggen dat de film slecht was, maar de verhaallijn was wat traag, waardoor de grote gevechten pas in de volgende films zullen komen.

De identiteit achter Credence was een groot vraagteken in de film. Bij de ontknoping richting het einde krijg je opeens een grote informatiestroom van flashbacks, die ik eerlijk gezegd wel wat vergezocht vond. Er werden al kleine verwijzingen gegeven, maar dit was niet goed toegelicht, waardoor het verhaal rondom Credence wat warrig werd. En over die laatste minuut in de film… Een mooie cliffhanger, maar ik betwijfel erg de logica achter deze plottwist (ik had achteraf wat research gedaan, maar volgens mij is deze plottwist onmogelijk). Ik ga natuurlijk niks verklappen, maar ik ben in ieder geval erg benieuwd wat de verklaring is naar dit einde, dus ik kijk zeker uit naar de vervolgfilms.

Ondanks de minpuntjes van de verhaallijn, vond ik de rest van de film fantastisch. De special effects waren weer prachtig en de verschillende fabeldieren waren zo mooi om te zien. Wat oude fabeldieren (zoals de Niffler) komen voorbij, maar ook nieuwe magische wezens waar ik met grote ogen naar heb gekeken. Daarbij waren de acteurs zo sterk. Veel oude personages handelden ook echt zoals ze hoorden te doen, zelfs al raakte ik daar op sommige momenten wat gefrustreerd door. Ik heb nog steeds bijzonder veel respect voor Newt, aangezien hij zo’n geweldige, ongemakkelijke en vriendelijke man is. Zijn flashbacks naar zijn tijd op Hogwarts vond ik ook heel fijn, die jongere versies van de acteurs zijn ook heel overtuigend! De nieuwe personages wisten ook een goede indruk op mij achter te laten en ik ben erg benieuwd wat voor nieuwe figuren we tegen gaan komen in dit universum. Daarbij zie je nu veel van Parijs, waardoor je erg veel nieuwe en mooie locaties kan zien.

 

The Crimes of Grindelwald was iets anders dan verwacht, maar alsnog wist ik enorm van deze film te genieten. Newt zal nog steeds meer avonturen mee gaan maken, daar kijk ik zeker naar uit. Het verhaal kwam niet enorm verder in deze film, maar ik denk dat we in de derde (van de vijf films) film veel meer gaan leren over Grindelwald, waarbij we ook een duistere kant van hem gaan ontdekken waardoor je merkt hoe gevaarlijk deze tovenaar is… Een ding is zeker: als de volgende film verschijnt, hoop ik hem weer binnen een weekje te zien!

Hoe vond jij The Crimes of Grindelwald?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.