Filmrecensie: The Darkest Minds

Een tijdje geleden las ik de trilogie van The Darkest Minds, een spannend verhaal waarin kinderen gevaarlijke krachten hebben gekregen en worden onderdrukt door volwassenen. Nu is de verfilming uitgekomen, waar ik erg nieuwsgierig naar was. Ik had opeens ontdekt dat ik nog een bioscoopbon had, dus daar maakte ik goed gebruik van! Wat details van de boeken wist ik niet meer volledig, dus ik hoopte met een redelijk frisse blik in de film te gaan.

The Darkest Minds is een vermakelijke film met genoeg actie. Ruby leeft in een toekomst waarin kinderen een bijzondere ziekte kregen. Een tiende van de kinderen overleefde deze ziekte, maar de overlevenden kregen juist bijzondere en gevaarlijke krachten. Alle kinderen werden in kampen opgesloten zodat ze geen gevaar zouden zijn voor de samenleving, maar daardoor is de Verenigde Staten in verval geraakt. Ruby heeft een hele zeldzame gave, aangezien zij een Oranje is. Er zijn vijf verschillende kleuren gaven die de overlevenden hebben, oranje en rood zijn de twee zeldzame, maar hele gevaarlijke kleuren. Ruby kan met haar gaven mensen bevelen opleggen en kan zelfs zichzelf uit het geheugen van anderen halen, wat ze zelfs deed bij haar ouders. Ze weet door haar gave ervoor te zorgen dat ze wordt gezien als Groen (een normale gave waarin je hoge intelligentie hebt), maar de bewakers hebben haar langzaam door. Gelukkig is er hulp en ontsnapt ze uit het kamp, maar dan is ze nog lang niet veilig…

 

Hoewel ik niet al te veel wilde nadenken over het boek, maakte ik uiteraard wat vergelijkingen. De film is wat anders, maar ik vond de aanpassingen niet storend. Sterker nog, sommige veranderingen vond ik erg logisch. Alsnog wist de film erg goed verhaal van het boek te volgen. Ik vond de vele locaties erg goed overeenkomen met mijn verbeeldingen tijdens het lezen van het boek, waardoor ik met een gerustgesteld hart de film keek. Het verhaal had lekker veel actie en is ideaal voor de liefhebbers van The Fifth Wave en The Walking Dead, aangezien je ook in deze film te maken hebt met een maatschappij die niet meer zo is als vroeger.

De acteurs vond ik erg goed werk leveren. Chubs was erg grappig, Liam is een erg sympathieke jongen en Ruby is heel sterk neergezet. Hoewel de acteurs kinderen zijn, wisten ze allemaal een goed beeld te geven van de verschrikkingen die ze hebben meegemaakt als overlevenden. Daarbij vond ik de verschillende soorten gaven erg duidelijk in de film, aangezien ze bij het begin al een goede uitleg geven over de verschillende gaven. Toch wisten ze de spanning erin te houden, aangezien de gave van de Roden aan het einde pas bekend wordt gemaakt. De lezers weten in principe het einde, maar als je het boek niet hebt gelezen zijn veel dingen heel verrassend!

Het enige nadeel aan deze film? Ik ben bang dat deze verfilming te laat is uitgekomen. Een paar jaar geleden was iedereen laaiend over The Hunger Games en sindsdien waren er andere films die ook goed meegingen met de boekverfilming-hype, maar ik heb het idee dat deze hype nu wat overgewaaid is. Hoewel ik erg heb genoten van de film en graag een vervolg wil hebben, ben ik bang dat deze film niet zo populair gaat worden. Als de film een paar jaar geleden was uitgekomen had het een flinke kaskraker kunnen zijn, maar het concept van een verstoorde wereld wordt langzamerhand niet origineel meer. Maar goed, daarom hoop ik ook dat je toch deze film gaat zien, zodat de volgende delen ook verfilmd gaan worden! Het einde maakt je in ieder geval erg nieuwsgierig naar een vervolg, dus ga snel naar de bioscoop en ga deze toffe boekverfilming zien! En mocht je na het kijken nog niet klaar zijn met The Darkest Minds, kan je altijd nog de boeken in huis halen, zoals de filmeditie van het eerste deel!

 Heb jij The Darkest Minds al gezien?

2 reacties

  1. Oeeh thanks voor deze review! Zat er wel over na te denken om te gaan, maar je hebt me wel overtuigd. Eens kijken wanneer die deze week draait! (zoveel soeps is er nou ook weer niet in de bios tbh)

    1. Ah goed om te horen Nathalie, alvast heel veel plezier en laat me weten wat je van de film vond! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.