Filmrecensie: The Fifth Wave

Woensdag had ik een lange reis voor de boeg, ik ging namelijk heen en weer naar Amersfoort om naar de voorpremiére van The Fifth Wave te gaan! Deze boekverfilming leek mij heel tof en Nanouk (van Dutch Book Chick) had de avond georganiseerd. We konden meedoen met een quiz (die ik had gewonnen! De inhoud van de goodiebag en de prijs ga je zien in mijn book haul), praten met andere boek/filmliefhebbers, op de foto met een grote poster met Chloë Grace Moretz (oeh la la), en bloggers konden hun survivalskills testen bij Nanouk door een quiz, die je kan zien op haar blog als haar verslag online staat! Ik heb in ieder geval een hele… interessante uitslag gekregen. Daarnaast was er nog ruimte om de boeken te kopen en na een tijdje konden we gaan zitten in de zaal, waar een goodiebag met onder andere lekkere popcorn klaar stond.

Maar nu over de film. In mijn recensie over de Vijfde Golf kan je al lezen dat ik best fan ben van dit verhaal. Er is lekker veel actie, het gaat er ruig aan toe en niemand is veilig! In The Fifth Wave volg je Cassie, die overleeft na een invasie van aliens. Eerst werd alle elektronica uitgeschakeld, toen kwamen er hevige aardbevingen, daarna kan een verschrikkelijke ziekte en nu zijn er ook aliens die in de huid zijn gekropen van echte mensen om zo alle overgebleven mensen uit te schakelen. Cassie is op zoek naar haar broertje, maar moet overleven in een wildernis waarbij ze niemand kan vertrouwen…

 

Over het algemeen vond ik The Fifth Wave een geweldige boekverfilming. Combineer The Walking Dead met het spel H1Z1 en je hebt redelijk het sfeertje te pakken van The Fifth Wave. Cassie is één van de weinige overlevers op aarde en ze moet constant op haar hoede zijn voor de Anderen, de naam die mensen gebruiken voor de aliens. Aangezien je niet kan zien welke persoon bestuurd wordt door een alien, kan je niemand vertrouwen en is de film daardoor heel spannend. Daarbij waren er veel gevechten, is er echt onwijs veel actie en waren alle rampen en explosies fantastisch om te zien. The Fifth Wave laat goed zien hoe de aarde is veranderd in een wrede wereld waarbij een kans op overleven haast onmogelijk is. Ik ben meerdere keren geschrokken tijdens de film en zat vaak te trappelen door de epische gevechten. Precies waar ik op gehoopt had!

Het acteerwerk vond ik ook maar al te goed. Ik heb echt een groot zwak voor Chloë Grace Moretz (Cassie in de film), ze wist mij enorm te overtuigen met haar talenten! Alex Roe als Evan Walker vond ik ook een sterke speler. Ik vond hem naar mijn idee wel iets te oud, maar hij wist mij te overtuigen dat hij een slimme boerenjongen is die weet hoe je moet overleven. Nick Robinson als Ben Parish (de crush van Cassie op de middelbare school) bracht veel humor in het verhaal, wat ik enorm kan waarderen. Alle drie de acteurs speelden heel overtuigend! Ook nog even een shoutout naar Maika Monroe (Ringer), omdat ze er aan alle kanten goed uitzag en ze flinke concurrentie is voor Chloë. ZIJ WAS ZO COOL!

 

The Fifth Wave heeft ook wel wat zwakke kanten. Hoewel er in het boek maar één romantisch hoofdstuk was, werd dit flink uitgemolken in de film en vond ik het erg cliché worden. Eén bepaalde scène werd hierdoor wel hilarisch awkward, maar de filmmakers konden de romantiek beter op een lager pitje zetten, want dit deel van de film was puur bedoeld om nog wat zwijmelaars naar de film te krijgen, helemaal bij een bepaalde zwemscène waarbij ik echt mezelf een facepalm gaf. De film kreeg dus een aantal dit-moeten-we-er-in-doen-want-dan-komen-er-meer-kijkers-clichés, maar afgezien daarvan vond ik The Fifth Wave ontzettend gaaf en zou ik hem zo nog een keer willen zien! Ik kan ook niet wachten op het vervolg, maar tot die tijd maar eerst de hele trilogie afmaken, want in mei komt het derde deel in het Engels uit!

Ben jij van plan om naar The Fifth Wave te gaan of heb je hem al gezien?

 

3 reacties

  1. Op het moment dag jij een facepalm hebt gedaan, deed ik dat ook. VRAAG MAAR AAN LISA. Hahaahhaahha.

  2. Ik heb serieus geen woorden over dat hele liefdeshoofdstuk… WAAAROM!

    In ieder geval… Ik sluit mij helemaal aan bij jouw mening. 🙂

  3. Ik had mij Evan Walker ook iets jonger voorgesteld…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.