Filmrecensie: The Half of It

Elke maand maak ik een overzicht van series en films die op Netflix verschijnen en die ik wil gaan kijken. De afgelopen maand hoorde ik over The Half of It, een film die me wel interessant leek. Hij kwam meteen op de eerste dag van mei uit, dus die kon ik snel zien! Was het het kijken waard?

Bron: IMDb

Ellie Chu woont met haar vader in een vrij christelijk dorp. Ze is een slimme meid en verdient haar geld door het maken van verslagen van medeleerlingen. Ze krijgt alleen een andere opdracht, want Paul Munsky vraagt haar te helpen met een liefdesbrief. Deze jongen is namelijk verliefd op Aster Floris, het populaire meisje van de school. Hij weet alleen niet hoe hij haar kan benaderen, dus schakelt hij de hulp in van Ellie. Op het begin doet ze het uit noodzaak, maar uiteindelijk worden Paul en Ellie vrienden. Daarnaast begint ze een oogje te krijgen op Aster…

Bron: IMDb

The Half of It is een coming of age verhaal over drie pubers die in hun laatste jaar van de middelbare school zitten. Wat me meteen opviel is dat deze film me erg deed denken aan YA-boekverfilmingen. Ellie vertelt over een oud verhaal over de liefde waarin ze meerdere filosofen benoemt, waardoor je begrijpt dat ze een erg intelligente meid is. Ze woont samen met haar vader, die weinig Engels kan spreken en voornamelijk voor de televisie zit. Ellie zorgt vooral voor de inkomsten van het huis en cijfert zich erg weg. Ze is een verlegen geek met een liefde voor boeken en heeft muzikaal talent. Normaal spreekt ze weinig klasgenoten, maar dat verandert als Paul haar benadert. Hij is een vrij domme, maar onschuldige jongen die erg verliefd is op Aster, het populaire meisje die eigenlijk meer wil zijn dan dat. Ze is een lezer en creatieveling, maar veel mensen zien alleen haar populariteit.

Bron: IMDb

Deze film is erg prettig om te zien. Het lijkt lekker weg en de personages zijn erg realistisch. Het is niet dat de film vol zit met grote plotwendingen en heftige gebeurtenissen, maar het is juist een fijne film met vermakelijke personages. Het behandelt een groot tal aan onderwerpen: racisme, seksualiteit, prestatiedruk, je identiteit ontdekken, vriendschap en verliefdheid. Dit maakte de film erg sterk, omdat veel jongeren wat kunnen hebben aan de problemen die deze jongeren hebben. Er is een subtiele vorm van diversiteit die erg natuurlijk aanvoelt. De acteurs spelen ook erg sterk en weten je te ontroeren.

De film laat veel thema’s zien die erg relevant zijn voor jongeren. Ik genoot van het acteerwerk en de film laat zien dat liefde iets ingewikkelds is, wat op een hele realistische manier wordt getoond. Wel heb ik het idee dat er meer uit deze film te halen viel, maar het is alsnog een uitstekende film die zeker de moeite waard is om te zien. Deze film verdient van mij een dikke 8!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.