Filmrecensie: The Hobbit An unexpected journey

Aangezien het laatste deel van de Hobbit in de bioscoop is verschenen, vond ik het wel weer tijd om (voor de honderdste keer) de andere films van The Hobbit te gaan kijken. Mijn verlangen om een lange baard te laten groeien en aan mensen van 50 vragen of ze mee gaan op een avontuur is alleen maar groter geworden toen ik de eerste film van The Hobbit opnieuw ging kijken, want het blijft een fantastische film!

The Hobbit is natuurlijk een wereldbekend boek en de voorganger van The Lord of the Rings. Hoewel dit boek rond de 250 bladzijdes bevat, weet regisseur Peter Jackson er toch 3 films van te maken die bij elkaar rond de 8 uur duren.
In The Hobbit volg je het verhaal van Bilbo Baggins, die samen met de tovenaar Gandalf de Grijze en dertien dwergen op avontuur gaat om een oude schat van de dwergen op te eisen, die bewaakt wordt door een gevaarlijke draak. Een mooi kinderverhaal die is verfilmd tot een spectaculaire filmtrilogie.

Het mooie aan deze film vind ik dat de magische wereld flink wordt uitvergroot in deze film. Je krijgt veel meer achtergrondinformatie over Gandalf, en de hoofdstukken waar veel actie en avontuur is worden flink verlengd waardoor je lang kan genieten van heldhaftige gevechten, ijzingwekkende achtervolgingen en legendarische veldslagen. Middle Earth lijkt me al een fantastische plek om te leven, en dit idee wordt alleen maar versterkt door deze film. Ruige actiescènes worden afgewisseld met een fijne dosis humor en gesprekken.
In deze film wordt wel nadruk gelegd op dat The Hobbit gebaseerd is op een kinderboek. De dwergen verschilden van elkaar en deden allemaal hun specifieke (grappige) dingen. Er zat in deze film toch wat redelijk kinderlijke trekjes, maar dat maakt deze film juist zo leuk! Dit is echt een ideale film om samen met je familie te kijken: epische gevechten maar toch dat knusse sfeertje van de dwergen. Hoewel deze film meer dan twee uur duurt, vond ik het vreselijk toen ik eenmaal de aftiteling zag. Ik wil meer! Gelukkig is de tweede film uit op dvd en had ik hem eerder dit jaar kunnen zien in de bioscoop, en binnenkort ga ik nog naar de derde film. An Unexpected Journey is in ieder geval een geweldig begin van deze filmtrilogie!

2 reacties

  1. LOTR en The Hobbit zijn echt films die nooit gaan vervelen, ik heb ze al vaak gezien en toch is het iedere keer terug alsof ik ze voor het eerst zie, moet de laatste nog gaan zien maar dat zal wel snel gebeuren 😉

  2. Ik vond alle drie de films erg leuk! Zo jammer dat het alweer voorbij is. Hopelijk worden er nog meer Middle Earth films gemaakt.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.