Filmrecensie: The Hobbit The Desolation of Smaug

Na de spannende avonturen die Bilbo, de dwergen en Gandalf hebben beleefd in de eerste film van The Hobbit, zijn ze nu verder in hun reis naar Smaug, de draak. Het reisgezelschap wordt achterna gezeten door orks, en moeten door Murkwood heen om bij de berg aan te komen. Dit is moeilijker dan gedacht…

Ik vond de tweede film van The Hobbit zo gaaf, dat ik hem twee keer heb bekeken in de bioscoop.
Terwijl de eerste film van The Hobbit wat kinderlijk aanvoelde en veel humor bevatte, had deze film dit een stuk minder. De dreiging van Smaug en de toenemende krachten van de orcs en hun leider maken de film wat duisterder. Gelukkig hebben ze wel wat humor in de film gezet, zodat ik toch wel vaak heb moeten lachen tijdens het kijken van deze film.

Ik vind het echt geweldig dat er in deze film zo veel details te zien zijn van Middle Earth. Elke plek heeft weer een hele andere sfeer en uiterlijk. Ik zou zo graag Middle Earth willen bezoeken door deze film!
In deze film zijn er weer wat acteurs bijgekomen (de elfen en de mensen), en elke acteur doet het geweldig. Het is ook grappig om Legolas weer te zien en dat er onwijs veel verwijzingen naar The Lord of the Rings in deze film zitten. Tauriel als vrouwelijke elf deed het ook geweldig, wat een mooie vrouw is dat zeg, maar toch zo gevaarlijk en dapper!

De actiescènes in deze film zijn ook weer spectaculair gemaakt en het gevecht met Smaug is ook heel vindingrijk bedacht. Ik vind alleen dat de toevalligheden in deze film wel heel overdreven zijn, maar dat komt waarschijnlijk omdat het is gebaseerd op een kinderboek. Naar mijn idee had de groep wel heeeeeel veel geluk wat ontsnappingen betreft, maar aan de andere kant vind ik dat ook wel weer gaaf, want je houdt er genoeg kickass momenten aan over!

Het einde van deze film is echt slopend… Ik wil deel 3 zien! Gelukkig is deze film te zien in de bioscoop, dus ik ga snel een bezoekje brengen! Kan niet wachten om hem te zien!

1 reactie

  1. Ik heb ‘m overlaatst ook nog gezien en ik vind hem echt geweldig! Helemaal mijn ding. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.