Filmrecensie: The Maze Runner

In mijn recensie van het boek De Labyrintrenner heb ik al laten merken dat ik heel enthousiast ben over deze trilogie. Toen de film uitkwam in de bioscoop, was mijn zusje naar de voorvertoning geweest en ze was razend enthousiast, hoewel ze het boek niet had gelezen. Ik wilde zo graag naar The Maze Runner toe, maar iedereen was al geweest! Ik heb dus maar gewacht op de dvd, en afgelopen week heb ik er eindelijk naar gekeken. The Maze Runner is een film vol met spanning, maar kon niet helemaal tippen aan het boek.

 

Laten we de film eerst objectief bekijken zonder te kijken naar het boek. De film is erg goed! Om te beginnen met de setting en de special effects. Het doolhof waar de Gladers zich bevinden zag er gaaf uit. Ik kom me zo voorstellen dat ik daar in zou zitten en het oogde realistisch. Het labyrint was ook indrukwekkend, vooral in de tweede helft van de film kreeg ik de kriebels van het labyrint en de wezens die erin leven. Een nadeel was dat sommige scènes zich afspeelden in de nacht, waardoor het soms heel moeilijk was om alles goed te zien. Het was net wat te donker en daardoor was het wat moeilijk te volgen.

Over het acteerwerk was ik zeer te spreken. Elke jongen had zijn eigen persoonlijkheid en dit lieten ze goed zien in de film. Dylan O’Brien vertolkte de rol van Thomas fantastisch, hij was echt zoals ik me had voorgesteld. Chuck was heel jeugdig en luchtig, Gally kon ik echt niet luchten en Newt had zeker een status als leider. En Kaya Scodelario als Teresa…. Jaaaaa…. Ook al was er maar één dame in de film die een grote rol had, deed ze het uitstekend!

Als je de film vergelijkt met het boek, waren er wel wat verschillen, maar aan de meeste dingen kon ik me niet echt ergeren. Vele aanpassingen begreep ik wel, alleen had ik wat problemen met het einde, aangezien hier al heel veel informatie werd gegeven over de situatie buiten het labyrint, dus mensen die alleen deel 1 hebben gelezen zullen dan wat spoilers krijgen. Voor de rest was het einde net zo tragisch als in het boek en daardoor kan ik echt niet wachten op de tweede film! De Schroeiproeven zit ook vol met spanning en zenuwslopende achtervolgingen, dus ik vermoed dat de tweede film net als de Maze Runner een succes kan worden! Al met al een goede film die ik als diehard boekenliefhebber zeker kon waarderen. Als het goed is komt de tweede film op 24 september 2015 uit, daar kijk ik naar uit!

Op de DVD staan ook nog vele extra’s, zoals deleted scenes en commentaar van de makers. Erg leuk om te zien en daardoor is de DVD zeker een aanrader als je hebt genoten van deze film!

Hoe vond jij de film van The Maze Runner?

2 reacties

  1. Ik vond de film heel erg goed en ik ben ook zeker benieuwd naar de verfilmingen van de volgende delen. Ik ben op dit moment de Doodskuur aan het lezen.

    1. Ik ook, de film had wel wat! Ik ga hopelijk ergens deze dagen beginnen aan de Doodskuur 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.