Filmrecensie: The Rise of Skywalker

De nieuwe Star Wars films zorgden voor wisselende reacties. De één is erg enthousiast over meer avonturen in dit universum, terwijl andere fans juist woedend zijn over de nieuwe films. Ik was zelf redelijk tevreden over episode VII en VIII. Hoewel The Last Jedi wat gebreken had, was ik benieuwd hoe deze trilogie werd afgesloten. Ik ging er heen in 3DX, was het de film waar ik op gehoopt had?

De nieuwe trilogie van Star Wars heeft telkens andere regisseurs gehad, dus er werd telkens gebouwd op een verhaal van iemand anders. The Last Jedi had veel kritiek gekregen, dus de makers probeerden in deze film veel goed te maken. Of dat is gelukt? Ik heb er wisselende gevoelens bij. Als eerste wil ik de positieve kant belichten van de film. Ik had namelijk best veel nostalgische gevoelens tijdens het kijken van deze film, aangezien het me erg deed denken aan de originele trilogie. Wat interessante twists, een innerlijk conflict van personages tussen hun donkere en lichte kant en meerdere spannende missies en avonturen die onze helden tot een goed einde moesten brengen. De actie in het verhaal zat er goed in en ik was meerdere keren geschokt door gebeurtenissen die er gebeurden, de film had gewoon een enorme vaart. De acteurs waren erg sterk en de makers zorgden voor bepaalde wendingen in het verhaal waardoor ze wat aspecten van de vorige film recht probeerden te zetten. Zo krijgt Rey een nieuw achtergrondverhaal, waren dingen waar ik op hoopte uitgekomen en genoot ik van alle strakke beelden, zoals grote gevechten en mooie locaties.

Ondanks dat ik zeker heb genoten van deze film, waren er wel wat minpunten. De makers deden een goede poging om het verhaal op mooie wijze af te sluiten, maar daardoor was het verhaal iets te veel gebaseerd op toevalligheden en was de film op een paar vlakken wat onrealistisch. Ik kan hier niet te diep op gaan omdat ik anders spoilers geef, maar ik merkte dat het verhaal erg was gebaseerd op het plot en dat bepaalde dingen moesten gebeuren om het verhaal het juiste pad op te leiden. Grote plotwendingen kwamen niet realistisch over en ik stelde constant vragen bij nieuwe informatie die we kregen. Door de chaos in de vorige film is het gewoon net iets te lastig om fouten recht te zetten, waardoor veel uit de lucht kwam vallen. Er was gewoon net te weinig tijd om het verhaal vloeiend te laten verlopen, nu was alles te abrupt en werd het niet goed genoeg uitgewerkt. Deze trilogie is gewoon een rommeltje geworden, want de makers probeerden constant hun vorige films teniet te doen.

De personages vond ik gelukkig wel erg fijn. Bepaalde ships die mensen hadden wel of niet bevestigd, wat naar mijn idee prima verliep. Rey was af en toe wat te impulsief en accepteerde haast geen hulp van anderen, maar haar vrienden steunen haar door dik en dun. Een paar nieuwe personages vond ik een fijne toevoeging aan het verhaal en ik genoot van de strijd die Ben/Kylo Ren met zichzelf voerde. Net zoals zijn grootvader is hij voornamelijk gericht op de dark side, maar hij ziet ook dat hij fout zit. Zijn karakterontwikkeling vond ik erg bijzonder, maar ook dit was wellicht iets te kort om perfect te zijn. Hoewel de makers weinig beeldmateriaal nog hadden van Leia, had ze toch een mooie afsluiter in dit verhaal en vond ik het erg emotioneel om haar in de film te kunnen zien.

Hoewel ik dus niet volledig onder de indruk ben van The Rise of Skywalker, vond ik het wel een mooie afsluiter van deze trilogie. Ik ga vrolijk verder met The Mandalorian en kijk uit naar nieuwe series die worden gemaakt binnen het Star Wars-universum. Deze film was niet de perfecte afsluiter, maar krijgt van mij een 7 en ik weet zeker dat ik later deze trilogie opnieuw ga kijken, want ik ben erg blij dat deze fandom meer en meer wordt uitgebreid. Mocht je meer willen horen over deze film, waarin medegeeks de film tot in alle detail bespreken, raad ik je zeker Geeky Dingen en Met Nerds om Tafel aan, aangezien zij allebei een mooie reviewpodcast hebben gemaakt rondom deze film!

Wat vond jij van The Rise of Skywalker?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.