Filmrecensie: Then came you (Departures)

In 2020 wil ik 40 films gaan zien, dus op Netflix kwam ik Then came you (die op Netflix Departures heet) tegen, een film die waarschijnlijk een tranentrekker zou worden met twee acteurs die ik vrij goed ken: Maisie Williams (Arya Stark uit Game of Thrones) en Asa Butterfield (Otis in Sex Education). Ik vroeg me af hoe dit verhaal (dat gaat over een meisje die is opgegeven door de dokters) zou zijn, dus op een avondje bekeek ik deze film. Nu heb ik al bijna mijn Movie Challenge gehaald, dus qua films ga ik erg lekker!

Calvin is een jongen die hypochondrisch is: hij denkt constant dat hij bepaalde ziektes heeft opgelopen en is zo bang om kanker te krijgen. Hij werkt op het vliegveld en doet meerdere onderzoeken in het ziekenhuis als voorzorg en gaat zelfs naar een praatgroep met mensen die kanker hebben. Daar ontmoet hij Skye, een meisje die nog maar even te leven heeft en vraagt of Calvin haar kan helpen met het afvinken van haar bucket list. Calvin besluit dit te doen en komt zo langzamerhand meer over zichzelf te weten, terwijl hij het hart probeert te veroveren van stewardess Izzy.


Then Came You is een film die mooi past in het straatje van The fault in our stars en Me Earl and the Dying Girl. Calvin helpt Skye, die nog maar een paar maanden te leven heeft en nog een paar dingen wil doen voordat ze sterft. Calvin is zelf enorm angstig om een ziekte zoals kanker te krijgen en hij is erg schuw, maar Skye zorgt ervoor dat Calvin wat uit zijn schulp kruipt. Hoewel Skye langzaam aan het aftakelen is, laat ze Calvin zien dat het leven zo veel te bieden heeft en dat het nergens voor nodig is om veel zorgen te maken om de toekomst. Het is niet de meest originele film, maar de positieve boodschap zorgde ervoor dat deze film ondanks heftige onderwerpen erg aangenaam is om te zien.

Dit komt vooral door de acteurs. Maisie Williams (Skye) speelt echt heerlijk. Hoewel ze weet dat ze niet lang meer kan rondwandelen op deze aardbol, doet ze allemaal verschillende dingen die ze voor haar dood wil doen. Ze is zo oprecht, heeft schijt aan de regels en geniet voluit van haar laatste maanden. Haar optimisme is zo aanstekelijk en ik vind het mooi om te zien dat ze zo open is. Asa Butterfield (Calvin) is een jongen die niet goed in zijn vel zit, maar gaandeweg het verhaal zie je dat hij beseft dat hij meer is dan een bange jongen en dat hij veel meer kwaliteiten en talenten bezit. Hij is vaak erg ongemakkelijk en hilarisch, maar hij heeft ook zo veel potentie en meerdere lagen waardoor je erg meeleeft met deze jongen. Tot slot vond ik Nina Dobrev (Izzy) ook een erg fijn personage, hoewel ze naar mijn idee iets meer karakter mocht hebben.

Mocht je zin hebben in een film die zowel een lach als een traan kan bezorgen, dan ben je hier bij het juiste adres. Het is een fijne film voor tussendoor en hoewel je kan instorten van verdriet, biedt deze film zo veel positiviteit en wil je erna alleen maar meer uit het leven halen. Then came you krijgt daarom een mooie 8 en kan ik je zeker aanraden als je een filmavondje hebt!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.